Dragomir Despić Desingerica se našao ne meti hrvatskih medija, koji navode da bi reper mogao da završi u zatvoru zbog jednog poteza. Desingerica se na društvenoj mreži Instagram pohvalio kako uživa u Istri i jede prstace u jednom restoranu, a čitava hajka podigla se upravo zbog ovih školjki, koje je zakonom zabranjeno loviti.

Vađenje ovih školjkaša u Hrvatskoj je zakonom zabranjeno zbog uništavanja obale. Godine 1995. donesen je zakon kojim je zabranjeno izlovljavanje prstaca, njihovo stavljanje u promet, izvoz i trgovinu.

rendanje.jpg
Printscreen 
foto: Printscreen

Prema novom Zakonu o morskom ribarstvu, za jedenje prstaca može se u zatvor od šest meseci do pet godina te su predviđanje novčane kazne za prekršaj pravnoj osobi koja lovi, poseduje ili stavlja u promet prstace na teritoriju Republike Hrvatske ili ako ih izvozi u inostranstvo, piše Jutarni list.

desingerica.jpg
Pritnscreen/Instagram 
foto: Pritnscreen/Instagram

Podsetimo, Desingerica je na jednom od poslednjih nastupa bacao kore na publiku, razbijao jaja, rendao kačkavalj, što je zgrozilo mnoge. Desingerica je jednom na nastupu i pljunuo devojci u usta, a ovaj njegov potez naišao je na gnev javnosti.

kurir.rs/blic/Jutarnji

Bonus video:

Instagram/ @dragomirdespic_design Desingerica maže publiku sladoledom