Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog protiv okrivljenog Marka Miljkovića (41), zbog sumnje da je 13. maja u policijskoj stanici u Novom Beogradu u uračunljivom stanju i svestan dela koje je nameravao da izvrši, kao i svestan da je to delo zabranjeno, pod dejstvom alkohola pokušao da napadne policijskog službenika D. M. tokom vršenja službene dužnosti.

Šta se tačno desilo ?

img20240515wa0110.jpg
Nenad Kostić 
foto: Nenad Kostić

Policijski službenik, koji je pomoćnik vođe smene, radio je na prijemu i zadržavanju lica, a u napadu je zadobio laku telesnu povredu.

Miljković je policajca napao kada su ga doveli do kasete u kojoj su bile njegove lične stvari kako bi uzeo mobilni telefon i to tako što je podigao desnu ruku i krenuo ka policijskom službeniku. Policajac ga je tad uhvatio za ruku i okrenuo ka zidu kako bi ga doveo u položaj za vezivanje ruku lisicama.

Kada je pokušao da ga uhvati za levu ruku, Miljković je policajcu uhvatio i stegnuo prst desne ruke, zbog čega je policajac ruku izvukao, a potom ga uhvatio za levu ruku kako bi mu stavio lisice. Policajac D. M. je tako zadobio lake telesne povrede u vidu uvrnuća, odnosno uganuća mekog tkiva malog prsta na desnoj šaci.

Miljković je nakon opiranja savladan i stavljene su mu službene lisice. Tužilaštvo ga tereti za izvršenje dva krivična dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

whatsapp-image-20240515-at-2.59.18-pm-1.jpg
Nenad Kostić 
foto: Nenad Kostić

Tužilaštvo je Trećem osnovnom sudu predložilo da okrivljenog Miljkovića oglasi krivim i da ga za jedno izvršeno krivično delo osudi na kaznu zatvora od tri meseca, a za frugo na kaznu od šest meseci, te da bude osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od sedam meseci, u koju će biti uračunato i vreme koje je proveo u zadržavanju, a koje mu se računa od 14. maja u 00.50 sati, kada je uhapšen.

Bonus video:

Kurir TV Viki Miljković na finalu zvezdi granda