Velika prašina se digla oko pesme “Runde” koju je za Jelenu Karleušu napisao Milan Laća Radulović, a koju ona nije zvanično objavila zbog problema sa njegovim ocem Futom Radulovićem.

Na iznenađenje svih kao novi zvanični singl, ovu pesmu je nedavno objavila grupa Hurricane.

Kako su društvene mreže danima preplavljene brojnim negativnim komentarima na račun članica grupe Hurricane, za koje fanovi tvrde da su numeru uništile i da niko sem Karleuše ne može da iznese ovaj tekst, one su rešile da se oglase za Kurir i iznesu svoju stranu priče.

huriccane.jpg
Shutterstock, Damir Dervišagić, Printscreen 
foto: Damir Dervišagić, Shutterstock, Printscreen

- Nas tri smo se ovde okupili da bismo ispričali našu verziju za pesmu "Runde". Kao što svi znate, tekst je napisao pokojni Milan Laća Radulović, koji nažalost više nije s nama, ali sva njegova autorska prava su pripala Futi. S obzirom da prva pesma koja je proslavila grupu "Uraganke" je pesma "Favorito", Futa je smatrao da je trebalo da ponudi našem producentu pesmu "Runde", da zadnja njegova pesma bude naša - počele su pevačice sa izlaganjem, pa otkrile kada je sklopljen ugovor:

uraganke.jpg
Printscreen 
foto: Printscreen

- Zvanično je ugovor sklopljen u aprilu mesecu, međutim, mi smo u tom periodu izdale dve pesme, imale smo dosta nastupa, radile smo i nismo planirale da toliko brzo izbacimo pesmu "Runde". Kao što znate, autori pesama mogu da ponude pesmu više izvođača. U maju smo snimile finalnu verziju pesmu "Runde" i tada smo se dogovorili kada ćemo snimiti spot - rekle su Uraganke pa progovorile o JK:

screenshot-20240814-210306.jpg
Screenshot 
foto: Screenshot

- Mi nemamo nikakv problem sa Jelenom Karleušom, niti smo htele da joj ukrademo pesmu. Mi joj se divimo, ona je diva. Nismo znali ni za Aninu demo verziju, kao ni Jeleninu. Čekale smo da prođe hajp oko toga, da ne ispadnemo kao treći točak. Pošto Jelena tvrdi da ona ima pravo na ovu pesmu, ona može slobodno da ode i da je snimi i izbaci na svoj Jutjub kanal. Nemamo ništa protiv. Jelena je na svom Instagram storiju objavila kako je platila pesma, mi nismo u tu stranu priče upućene. Jedino znamo da jeste istima da je naše strane uredno plaćena i ponuđena i da mi tu pesmu zaista imamo.