Producent i kompozitor, Dado Glišić je decenijama posvećen muzici, koja je njegova najveća ljubav. Dugi niz godina bio je veoma popularan u regionu, a onda se "preko noći" povukao sa scene.

Dado Glišić rođen je u Banjaluci, a nakon završetka muzičke škole, odsek klavir, preselio se u Beograd, gde je počeo da gradi svoju muzičku karijeru. Godine 1999. objavio je album „Adriana“, gde se pesma pod ovim nazivom posebno izdvojila i postala ogroman hit.

Ova numera oživela je ponovo, dve decenije nakon što je objavljena, te je obavezan deo repertoara na svim proslavama. Nakon prvog albuma, Glišić je snimio i drugi pod nazivom „Opet ti“ za „Grand“ produkciju.

20240815-10-19-07dado--adriana--audio-1999--youtube.jpg
Printskrin / You Tube 
foto: Printskrin / You Tube

Posle ovih uspeha koje je postigao, promenio je muzički pravac, te se kao pevač i kompozitor posvetio pop muzici. Od 2003. godine snimio je pop numere koje su postigle ogroman uspeh, a u periodu od 2002. do 2008. borio se sa zavisnošću od narkotika, te se 2007. povukao sa scene, piše „Wikipedia„.

Od 2011. godine ponovo je aktivan na muzičkoj sceni, kada se svojoj profesiji vratio pesmom „Neponovljiva“, koja je postala veliki hit, a onda je nastavio da stvara muziku i niže uspehe.

Pop pevač je priznao da je u jednom momentu svoje karijere imao problem sa kokainom, posle kojeg se lečio neko vreme. Iz cele priče izašao je kao pobednik.

„Istina je da je iza mene teška životna borba iz koje sam, uz božju pomoć, izašao kao pobednik. Bio sam mlad i prilično razočaran u sve što nam se dešavalo… Nije sramota pasti, sramota je ne ustati“, izjavio je jednom prilikom Dado Glišić.

Kurir.rs/Nova

Bonus video:

Kurir TV STARS EP 366