NEKADA VOJNA KASARNA, DANAS MESTO GDE UŽIVAJU BOGATAŠI! Platili MILIONE EVRA da imaju stanove: Đoković, Luka Jović, Tipsarević...
Foto: Elmar Kremser/SVEN SIMON / AFP / Profimedia, Shutterstock, Zorana Jevtić

portonovi

NEKADA VOJNA KASARNA, DANAS MESTO GDE UŽIVAJU BOGATAŠI! Platili MILIONE EVRA da imaju stanove: Đoković, Luka Jović, Tipsarević...

Stars -

Kumbor, mesto blizu Herceg Novog u Crnoj Gori, nekada je bila kasarna za vojnike, a sada je jedno od najluksuznijih mesta na Crnogorskom primorju koji se zove Portonovi.

Danas tu nekretnine imaju mnogi milioneri iz sveta, ali i naši poput Novaka Đokovića, Viktora Troickog, Luke Jovića, Janka Tipsarevića i mnogih drugih sportista i javnih ličnosti. Na 24 hektara, koje je prethodnih decenija zauzimala kasarna nekadašnje JNA, izgradio se turistički kompleks vredan 500 miliona evra, za koji je sam investitor rekao da zauzima veću površinu od dubrovačkog starog grada.

Portonovi
foto: Youtube prtscr / MediaBiro

U trenutku kada je ovde izgradnja još bila u planu, brojni mediji izveštavali su o tome, pišući o brojnim kontroverzama i povezanosti ljudi iz politike sa investitorima iz inostranstva. Tako se navodilo da je pokretanje ove ekonomske saradnje dovela 30 azerbejdžanskih investitora zainteresovanih za ulaganja u Crnoj Gori, a na čelu delegacije bio je ministar ekonomije i industrije Azerbejdžana Šahin Mustafajev.

Krajnji vlasnici kompanije "Azmonts investments", koja je u Kumboru gradila luksuzni kompleks Portonovi, jesu ćerke predsednika Azerbejdžana Ilhama Alijeva, Arzu i Lejla, kao i njegov tast Arif Pašajev. Za rušenje kasarne i izgradnju ovog luksuznog kompleksa bilo je zaduženo preko 12.000 ljudi. Nakon što je pomenuto mesto dobilo potpuno novi izgled, spekulacije o tome ko su investitori i kako su došli do ekskluzivne lokacije za izgradnju, pale su u drugi plan. Tad su već počela nagađanja o tome ko će sve kupiti vredne nekretnine.

Svakako, glavna vest bila je kada je Đoković postao vlasnik luksuznog stana.

Novak Đoković
foto: Abaca Press / Alamy / Alamy / Profimedia

- Đokovići vole da posećuju Crnu Goru. Iako već imaju nekretninu u Porto Montenegru, odlučili su da kupe luksuzni apartman u novom naselju Portonovi, koje se nalazi nadomak Herceg Novog. U pitanju je luksuzno naselje, kompleks je rađen po svetskim standardima, cene kvadrata su paprene, a nekretnine se kreću od tri do 10 miliona evra - rekao je tada izvor blizak slavnom teniseru, ne navodeći koliko je platio svoju nekretninu.

Luka Jović, Sofija Milošević
foto: Kurir, JLDuenas / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Ipak, kada je i Luka Jović postao vlasnik apartmana u Portonovom, odmah se znalo koliko je za to para odvojio. Reč je o cifri od 2,5 miliona evra, a njihov stan nalazi se u blizini Novakove zgrade. Za Troickog i Tipsarevića nije poznato koliko su platili apartmane u najluksuznijem rizortu u Crnoj Gori, ali ih tamo često srećemo tokom letnjih meseci.

Bonus video:

01:38:13

SCENIRANJE 25.06.2023. MILOMIR MARIC

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track