Svetski i domaći mediji preplavljeni su lepim licem filmskog velikana Alena Delona, koji je preminuo u nedelju, 18. avgusta u 89. godini. Mnogo ranije, tačnije 1962, pažnju je privukla jedna druga njegova fotografija, ona "snežna" blizu Trga republike u Beogradu.

On je i kasnije nekoliko puta posetio našu prestonicu. Kako je tada objavio list Politika, Delon je doputovao u Beograd 23. septembra 2016. Francuska zvezda sletela je na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" oko 13 časova. Delona je na aerodromu sačekao vozač, koji ga je odmah odvezao u poznati prestonički hotel, piše N1.

U srpsku prestonicu nije doputovao zbog filmskog posla, promocije ili snimanje nekog novog filma, već povodom privatne zabave koju organizuje svetski poznata kozmetička kuća. Prema pisanju nekih domaćih medija, zbog te privatne zabave, u naš glavni grad su doputovati i Paris Hilton i muzičar Šon Pol, pisao je taj list.

Jedne od njegovih kasnijih poseta Beogradu, ali i poznanstva sa slavnim Francuzom, prisetio se i srpski biznismen Branko Babić.

alen-delon-profimedia0287298021.jpg
Jacques Citles / Roger Viollet / Profimedia 
foto: Jacques Citles / Roger Viollet / Profimedia

Branko je uz zajedničku fotografiju napisao:

- Kad smo bili mladi glavna faca je bio Alen Delon. Frajer, gospodin, bitanga, mafijaš I zavodnik... Kad smo porasli skupili smo lovu da ga dovedemo u Beograd. Alen je imao nekoliko uslova. Jedan uslov je bio da mu se posalju u hotel dve devojke. Tada je imao 83 godine. Bravo ti ga bravo, veliki Alene! RIP Alen Delon".

Sahrana čuvenog francuskog glumca zakazana je za 28. avgust. Opelo će se održati u katoličkoj crkvi Sen Sulpis, a Delon će biti sahranjen na groblju Per Lašez u Parizu.

Glumčeva deca su svoju tugu izrazila u izjavi:

x01-epa-guillaume-horcajuelo.jpg
EPA/GUILLAUME HORCAJUELO 
foto: EPA/Guillaume Horcajuelo

- Preminuo je mirno u svom domu u Dučiju, sa decom i porodicom pored sebe. Porodica vas moli da poštujete njihovu privatnost u ovom izuzetno bolnom trenutku žalosti - prenose starni mediji.

Kurir/Mondo/Preneo: I.L.

Bonus video:

Kurir TV STARS EP 368