Kompozitor Saša Dragić u periodu bivše Jugoslavije radio je kao estradni menadžer, a svojim likom i delom ispisao je istoriju.

Stvorio je jedne od najvećih zvezda, ali i uticao na neke nove epohe u muzičkom stvaralaštvu.

marina-popovic01-news1-marina-lopicic.jpg
Marina Lopičić 
foto: Marina Lopičić

U ranom detinjstvu tinjala je ljubav prema sportu i muzici, ali je u nekom trenutku umetnost ipak presudila. U mladosti je trenirao fudbal u OFK, ali i odbojku koju je odlučio sa 19 godina da zauvek napusti i više se ne bavi sportom.

Muzika mu je obeležila život, ali i susret sa Đorđem Marjanovićem koji je poželeo da sarađuje sa njim, a upravo to mu je probudilo želju da se bavi estradom onako kako niko do tada nije.

screenshot-30.jpg
Printscreen YouTube 
foto: Printscreen YouTube

Deo njegove bogate karijere jeste period kada je bio i urednik rok scene Doma omladine kada su najveći iz tog vremena svirali koncerte Azra, Ekatarina Velika, Lačni Franc, Partibrejkersi, Film, Đavoli, Galija... Pored roka, u jednom trenutku posvetio se i repu, kada je od dečka sa velikim potencijalom Dalibora Andonova, napravio legendarnog Grua.

gru-tu-je-foto-aleksandar-kujucev.jpg
Aleksandar Kujučev 
foto: Aleksandar Kujučev

10 godina saradnje sa Momčilom Bajagićem Bajagom stvorilo je epske rok hitove koje su vremenom postali evergrin.

bajaga.jpg
Dragan Kadić, Nemanja Nikolić 
foto: Dragan Kadić, Nemanja Nikolić

Takođe, samo jedan u nizu uspeha je pobeda na Grandovom festivalu, kada je Adil Maksutović trijumfovao sa njegovom pesmom "Laku noc".

Bonus video:

Kurir TV STARS EP 369