OVO JE ŽENA KOJA JE BILA KOBNA ZA BORU ĐORĐEVIĆA: Ostavila ga preko telefona zbog drugog, a onda joj "đubre" pustili na svadbi
Foto: ATAImages

OVO JE ŽENA KOJA JE BILA KOBNA ZA BORU ĐORĐEVIĆA: Ostavila ga preko telefona zbog drugog, a onda joj "đubre" pustili na svadbi

Stars -

Mnogi ne znaju da je Bora Đorđević čak dve najlepše pesme ih opusa "Riblje Čorbe" posvetio devojci koja mu je slomila srce.

Frontmen kultnog rok benda "Riblja Čorba", Bora Đorđević iza sebe ima bogato muzičko nasleđe na kom su odrastale generacije i generacije mladih naraštaja. Istinsku slavu mu je donela pesma "Lutka sa naslovne strane", a mnogi ne znaju da je ova numera prva koju je posvetio ženi koja mu je u jednom trenutku i slomila srce - manekenki Biljani Nevajdi Šević.

Njih dvoje su se slučajno upoznali, tokom snimanja jedne televizijske emisije, a nije trebalo mnogo da se među njima rode simpatije.

Desetak godina kasnije, sasvim slučajno su se ponovo sreli u Splitu, što je rezultiralo početkom njihove veze. Međutim, ova ljubav nije potrajala dugo, svega šest meseci jer je Biljana odlučila da napusti Bora i Beograd zbog drugog muškarca, te se preselila u Sarajevo, gde se udala i dobila dete.

Ona je inače Boru i pozvala, te tako s njim raskinula, a on je za šankom kafane "delimično pijan" i napisao drugu kultnu pesmu "Ostani đubre do kraja", koja je brzo postala jedna od najpopularnijih.

Inače, Bora je u jednom trenutku Biljani i pročitao stihove ove numere, malo pre nego što je objavljen album "Kost u grlu" 1979. godine.

kurir.rs/mondo

Bonus video:

00:44

Bora Čorba dobio nagradu za kantautora godine i nagradu za životno delo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track