SPORNE SEVERININE IZJAVE Bila uz Tuđmana, veličala Oluju, a krije srpske korene! Gotovina joj heroj, a pljuvala patrijarha
Foto: ATA images

SPORNE SEVERININE IZJAVE Bila uz Tuđmana, veličala Oluju, a krije srpske korene! Gotovina joj heroj, a pljuvala patrijarha

Stars -

Hrvatska pevačica Severina u nedelju, 25. avgusta, privedena je na razgovor na srpskoj granici, gde je provela četiri sata, a sve zbog njenih izjava koje je davala o Srebrenici i zločinačkoj akciji Oluja.

Srpska policija je sprovela redovnu proceduru, kao i za sve čije izjave organi procene kao sporne. Posle četiri sata, srpski policajci su joj dozvolili da uđe u Srbiju, ali se Severina, samoinicijativno, vratila u Hrvatsku.

Hrvatska pevačica smatra da može i ima pravo da daje izjave koje nemaju nikakve veze s njenim poslom, a kada zađe u vode o kojima ne zna ništa, niti se školovala za to, onda joj je izgleda ponos bude povređen.

Severina
foto: Dado Đilas, Nemanja Nikolić

Kako su preneli hrvatski mediji, Severinu su srpski policajci ispitivali o njenim izjavama koje je davala u medijima o Srebrenici i Oluji.

Nikome nije jasno kakav konkretno problem ima Severina sa Srbima, budući da su joj dva partnera, koji joj je jedan bio i suprug, a sa drugim je bila u vanbračnoj zajednici i ima sina s njim.

Napala srpskog patrijarha Porfilija

Da njenom sramnom ponašanju nema kraja pokazala je i kada je uznemiravala srpskog partrijarha Porfirija jer je on navodno prijatelj sa njenim bivšim verenikom Milanom Popovićem.

"Pope, pope, družiš se sa krimosima", pisala je Seve patrijarhu.

Nakon što je javnost saznala da ga je proganjala i zahtevala izvinjenje, Seve je izjavila: "Neka se on radije pokaje za svoje grehe i pomoli za spas svoje duše. Trebaće mu!"

Ono što mnogi ne znaju jeste da je i pevačica ima srpske korene. Naime, Severina je Splićanka rođena u Hrvatskoj, ali ima i srpskih korena o kojima ne govori. Njen otac Sever Vučković je Srbin, poreklom iz Trebinja iz Republike Srpske. Severina nikada nije govorila o ovoj strani svog porekla, ali je uvek rado dolazila u Srbiju. Igor Kojić i Milan Popović, njeni bivši supružnici, takođe su Srbi. Severina ima i dve sestre - Zdenku i Marijanu, a očigledno je da u porodici Vučković ima neslaganja oko porekla.

Severina, Franjo Tuđman
foto: Profimedia

Dok Marijana već godinama živi u Beogradu, Zdenka otvoreno kritikuje i ne voli Srbe, iako sama ima srpske korene. Zdenka se čak i odrekla sestre kada se udavala za Igora Kojića, baš zbog njegovog porekla. Zanimljivo je da sada Severina pljuje Srbe, a sa sestrom nije pričala zbog ljubavi prema Srbinu.

Sa antisrpskom propagandom počela je još davne 1993. godine. Ona je tada pevala na skupovima Tuđmanove HDZ, a kasnije se pravdala da je bila naterana. I pored svega što je govorila protiv Srbije i njenog naroda, Severina dolazi u Srbiju i ne gade joj se srpske pare.

Posle informacije da je Severina privedena na razgovora na granici, na društvrnim mrežama su usledili brojni komentari.

"Dobro si prošla,posle svega šta si govorila", "Trebalo je da ti zabrane ulazak u Srbiju, a ne da se sama vratiš", "Nemaš ni stida ni obraza da posle svega dođeš u Srbiju", "A pare srpske su dobre...", samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

ŠTA JE SVE RADILA PROTIV NAS

  • 1993. pevala za HDZ, a mediji su pisali i da je nosila majicu sa likom Franje Tuđmana
  • 1999. snimila pesmu "u znak podrške albanskom narodu u borbi za oslobođenje Kosova od srpske okupacije"
  • 2006. godine se nudila da glumi u filmu koji hrvatskog zločinca Ante Gotovinu predstavlja kao heroja
  • 2009. htela da peva na proslavi zločinačke akcije "Oluja" u Kninu
  • 2021. (mart) srpskog generala Ratka Mladića nazvala Hitlerom
  • 2021. (septembar) vređala patrijarha Srpske pravoslavne crkve Porfirija
  • 2022. pričala javno o Srebrenici i da je tu počinjen genocid
  • 2024. poručila na dočeku Nove godine u Crnoj Gori: "Ne dajte Crnu Goru"

Bonus video:

00:11

Severina se krije od medija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja