BORO, IZDRŽI! Čorbine komšije iz Ljubljane veruju u njegov oporavak: Nadamo se najboljem!
Foto: Kurir, Damir Dervišagić

kurir u sloveniji

BORO, IZDRŽI! Čorbine komšije iz Ljubljane veruju u njegov oporavak: Nadamo se najboljem!

Stars -

Bora Đorđević i dalje se zbog lošeg zdravstvenog stanja nalazi na respiratoru u Kliničko-bolničkom centru u Ljubljani.

Prema rečima menadžera Riblje čorbe Baneta Obradovića, koji je sve vreme uz rokerovu suprugu Dubravku Milaković, stanje je nepromenjeno i on je danima intubiran.

Niko od njih ne gubi nadu da će Bora dobiti ovu bitku. Podršku mu pružaju i komšije i svi oni koji ga sreću u Ljubljani, gradu u kojem živi, a gde se nalazi i ekipa Kurira.

Komšiluk Bore Čorbe
Komšiluk Bore Čorbefoto: Kurir

Njegove komšije s kojima smo razgovarali mnogo je pogodila vest da je muzičar hospitalizovan i da je u lošem stanju.

Bora Čorba, Slovenija
foto: Kurir

Na pijaci u delu Ljubljane u kojem se nalazi Borin dom, kao i u obližnjem kafiću, svi iz dana u dan prate vesti o slavnom muzičaru. Oni su nam rekli da smo došli na pravo mesto jer je Đorđević tu dolazio svakodnevno do pre dva meseca.

1 / 10 Foto: Kurir

- Mnogo nam je žao Bore, pratimo sve što pišete o njegovom zdravlju. Ovde je dolazio redovno. Kupovao je voće i povrće na pijaci, a onda je voleo da sedne u kafić i uživa u kafici - rekli su nam radnici na pijaci.

Devojka koja je zaposlena u kafiću ispričala nam je koga je viđala s Borom i gde je često išao pre odlaska u bolnicu.

Ovo je Borin omiljeni kafić
Ovo je Borin omiljeni kafićfoto: Kurir

- Često su mu društvo pravili i Lado Leskovar i Vlado Kreslin. Ima dva psa, s njima je šetao tu po parku, koji mu je na putu do kuće. Zaljubljen je u ovaj deo Ljubljane. Išao je i na obližnju planinu Rožnik, tu je i jezero, tamo je provodio mnogo vremena. Poslednji put je bio negde u junu - ispričala nam je radnica u kafiću.

Otišli smo i do Borine zgrade. Kraj u kome živi sa suprugom je vojni i u njemu su najvećim delom oficirski stanovi. Zelenilo, cveće, mir... Na interfonu prezimena Milaković i Đorđević. Zvonimo, ali niko ne odgovara.

Njihova prva komšinica iz zgrade Jožica imala je samo reči hvale za Boru Čorbu.

Bora Čorba, Slovenija
foto: Kurir

- Poslednji put sam ga videla pre dva meseca. Jako je druželjubiv. U poslednje vreme je baš bio bolestan, više puta je imao teške upale pluća. Ljubazan je, ovde ga ljudi vole. Fizički se dosta promenio u poslednje vreme, videlo se da boluje. O njemu kao čoveku i komšiji mislim sve najbolje - rekla nam je ljubazna komšinica.

Podsetimo, kako smo u ponedeljak nezvanično saznali od osoblja bolnice, Borino stanje je i dalje jako teško i životno je ugrožen, a tim vrhunskih stručnjaka radi sve kako bi muzičar iz ove životne bitke izašao kao pobednik.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili fotografija, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

03:15

BORA ČORBA U KRITIČNOM STANJU! Novinar Kurira iz Ljubljane otkriva najnovije informacije iz bolnice gde je hospitalizovan roker

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja