U emisiji "Puls Srbije," gosti Bata Spasojević, poznati dizajner, i Ljubomir Radanov, urednik kulture u Kuriru, podelili su svoje utiske sa dva značajna filmska festivala - 30. Sarajevo Film Festivala i 59. Filmskih susreta u Nišu. Razgovarali su o atmosferi, organizaciji, ali i modnim izborima koji su obeležili crvene tepihe ovih prestižnih manifestacija.

Kurir televizija BOSANCI NISU PREPOZNALI SEKU ALEKSIĆ! Novinar otkriva šok detalje sa crvenog tepiha u Sarajevu: Njena pratnja izazvala više pažnje

Ljubomir Radanov, koji je pratio oba festivala, najpre se osvrnuo na Niške filmske susrete, ističući značaj povratka glumaca na ovaj događaj nakon prošlogodišnjih nesuglasica.

- Prvi utisak iz Niša je da su se glumci konačno vratili na festival. Nakon prošlogodišnjeg bojkota, sada su svi ponovo tu, što je od izuzetne važnosti za najstariji festival u Srbiji. To je festival na kojem glumci biraju nagrade, i to treba da ostane tradicija - rekao je Radanov, dodajući da se nada da će sledeće godine crveni tepih biti prisutan svakog dana festivala, a ne samo na otvaranju i zatvaranju.

sequence-05.01-27-38-18.still007.jpg
Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

Radanov je takođe primetio da neki filmovi nisu prošli selekciju, što je za njega bilo iznenađenje.

- To pokazuje da imamo dovoljno domaćih filmova da možemo da biramo, što je pozitivan znak za srpsku kinematografiju - dodao je on.

Kada je reč o Sarajevo Film Festivalu, Bata Spasojević je istakao njegov značaj i glamuroznu atmosferu koja podseća na festivale poput onih u Kanu.

- Sarajevo Film Festival je ove godine zaista bio na nivou. Prošle godine sam bio gost i imao reviju na Jahorini, a ove godine crveni tepih je bio posebno glamurozan. Mnogi su se potrudili da izgledaju besprekorno, što festivalu daje poseban šarm - rekao je Spasojević.

sequence-05.01-30-11-09.still008.jpg
Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

On je dodao da je Sarajevo uspelo da stvori atmosferu koja podseća na velike evropske festivale, što je zaista impresivno.

- Bosanci su to dobro napravili, moram da priznam. Takav crveni tepih ovde nemam - zaključio je on.

Poseban deo emisije bio je posvećen analizi modnih izbora sa crvenog tepiha. Prva na redu bila je Seka Aleksić, čiji je izbor haljine izazvao mnogo pažnje.

- Seka se uvek potrudi da izgleda besprekorno, a ovoga puta mislim da je nosila haljinu Rik Ovensa. Uvek ima nekoga ko prati njen stil i zna kako treba da izgleda na crvenom tepihu. Svaka čast za Seku, ona je uvek primer kako se treba obući za ovakve prilike. Haljina je bila savršeno prilagođena njenoj figuri, a njen stilista je očigledno dobro odradio posao. Ona zrači samopouzdanjem, i to je ono što najviše dolazi do izražaja - rekao je Spasojević.

sequence-05.01-30-39-06.still009.jpg
Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

Ljubomir Radanov je dodao zanimljiv detalj o Sekinom pojavljivanju na festivalu:

- Seka Aleksić je izazvala pravi bum na crvenom tepihu. Zanimljivo je da je na zatvaranju festivala nisu prepoznali bosanski mediji, jer nije bila najavljena u zvaničnom protokolu. Mi smo morali da im kažemo da je to Seka Aleksić. Bilo je simpatično videti kako je njena pratnja izazvala skoro više pažnje nego sama Seka, ali to je samo dodatno doprinelo njenom glamuroznom izgledu. Seka je prosto dominirala na crvenom tepihu i zaslužila je sve pohvale - rekao je Radanov.

Nina Seničar, koja se pojavila na crvenom tepihu u pratnji Viktora Savića, takođe je dobila mnogo pohvala od Bate Spasojevića:

- Nina Seničar je još jednom pokazala kako treba da izgleda prava dama na crvenom tepihu. Izabrala je haljinu koja savršeno ističe njenu figuru, a njena prirodna lepota je dodatno naglašena diskretnom šminkom. To je pravi primer kako šminka ne treba da bude preterana, već da naglasi ono najbolje na licu. Viktor Savić je takođe bio elegantan, iako bih možda preporučio neku drugu nijansu odela, ali svakako su izgledali sjajno zajedno.

sequence-05.01-32-32-06.still010.jpg
Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

Maja Berović, koja je takođe bila prisutna na festivalu, izazvala je pažnju svojim hrabrim modnim izborom:

- Maja Berović se odlučila za odvažan izgled, što je uvek zanimljivo videti na crvenom tepihu. Njena haljina ima zanimljivu teksturu i materijal koji je glamurozan i u skladu sa događajem. Iako nisam mogao najbolje da vidim sve detalje, haljina deluje impresivno i verujem da uživo izgleda još bolje. Kada je reč o obući, mislim da bi bilo bolje da je haljina išla skroz do poda, ali svakako je Maja izgledala upečatljivo - istakao je Spasojević.

sequence-05.01-35-12-05.still011.jpg
Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

Ljubomir Radanov je dodao zanimljivost o Majinom pojavljivanju u Sarajevu:

- Maja Berović je u Sarajevu bila prava zvezda, ali je interesantno da je imala obezbeđenje koje je pratilo svaki njen korak. To je pomalo iznenađujuće, ali govori o njenoj popularnosti i potrebi za privatnošću. Imala je i svoju kameru koja je pratila sve što radi, što je dodatno privuklo pažnju. Sve u svemu, Maja je izazvala veliki interes i ostavila jak utisak na sve prisutne - rekao je Radanov.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

Promo UNIQA na 30. izdanju Sarajevo Film Festivala predstavila nove projekte u kulturi