"BORU SMO VIĐALI NA SLUŽBAMA" U Ljubljani smo sreli još jednog Čačanina koji je otkrio detalje iz života poznatog muzičara
Foto: Kurir, Vladimir Šporčić, Shutterstock

kurir u ljubljani

"BORU SMO VIĐALI NA SLUŽBAMA" U Ljubljani smo sreli još jednog Čačanina koji je otkrio detalje iz života poznatog muzičara

Stars -

Dok se ceo region moli da Bori Đorđeviću bude bolje i da dobije životnu bitku, naša ekipa koja boravi u Ljubljani posetila je, pored njegovog komšiluka, pijace i kafića gde je išao svakodnevno, i pravoslavnu crkvu Svetih Ćirila i Metodija u glavnom gradu Slovenije.

Bolnica u Ljubljani, Bora Đorđević
foto: Damir Dervišagić, Kuriri

Tragom informacija da je naš roker bio veliki vernik i da je često posećivao ovaj najveći hram Srpske pravoslavne crkve u Ljubljani, porazgovarali smo sa nekoliko vernika, koji su nam potvrdili da su Boru viđali u ovoj crkvi.

- Mi kao srpska zajednica ovde u Ljubljani molimo se svakodnevno da naš Bora bude bolje i da nas još dugo uveseljava svojim stihovima i specifičnim humorom koji mu je Bog dao. Svi znamo da je jako loše, ali uzdamo se u Gospoda da će izaći kao pobednik iz ove bolesti. Boru smo viđali ovde u crkvi, dolazio je i na službe, ali i ovako tokom dana, da upali sveće i da se pomoli za svoje zdravlje - rekao nam je jedan od sagovornika.

Bora Đorđević
foto: Kurir

Borin zemljak iz Čačka, koji takođe decenijama živi u Ljubljani, zabrinut je za rokera, ali nam je otkrio da je frontmen Riblje čorbe zbog bolesti promenio svoje dugogodišnje životne navike:

- Moj zemljak Bora mnogo se promenio u poslednje vreme. Nabolje! Otkad živi ovde i otkad je postao slovenački zet, živi mirnijim i povučenijim životom. Prestao je da pije i da puši, znam da je pio samo čaj. Dubravka ga je uvela u mirniju luku, Slovenci su takav narod. Dala mu je novu inspiraciju za stvaranje i pisanje. Sve što je pisao u poslednje vreme bilo je njoj posvećeno. Ovde ga svi vole i poštuju kao svog sugrađanina. Imao je tih nekoliko teških upala pluća, nije baš on ni pričao, niti prihvatao da je ozbiljno bolestan i sad je to došlo na naplatu. Mi Čačani smo jaki, borci smo po prirodi, nadam se da će i ovog puta pobediti - zaključio je naš sagovornik.

Bora Đorđević
foto: Kurir

I na ostalim lokacijama na kojima smo prethodnih dana bili u Ljubljani stanovnici glavnog grada Slovenije imali su samo lepe reče o slavnom rokeru. Posebno su ga volele njegove komšije, s kojima već godinama stanuje u naselju Šiška.

Bora Čorba, Bora Đorđević
foto: Kurir, Damir Dervišagić

Kurir.rs

Bonus video:

03:15

BORA ČORBA U KRITIČNOM STANJU! Novinar Kurira iz Ljubljane otkriva najnovije informacije iz bolnice gde je hospitalizovan roker

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track