OVAJ DETALJ NIKO NIJE ZNAO O NOVAKU ĐOKOVIĆU! Evo kako se najbolji teniser oslobađa stresa, čitava njegova porodica primenjuje to
Foto: Chryslene Caillaud / Panoramic / Panoramic / Profimedia

Njegov metod ništa ne košta

OVAJ DETALJ NIKO NIJE ZNAO O NOVAKU ĐOKOVIĆU! Evo kako se najbolji teniser oslobađa stresa, čitava njegova porodica primenjuje to

Stars -

Novak i Jelena Đoković otkrivaju svoj način borbe sa stresom. Poznati teniser i njegova supruga često su pod lupom javnosti, što može biti izuzetno naporno. Međutim, par je pronašao jedinstven način da se opusti i oslobodi negativne energije.

Život pod budnim okom javnosti može biti izazovan, a pronalaženje načina za očuvanje mentalnog zdravlja je ključno. Novak i Jelena Đoković su izabrali silvoterapiju, odnosno šumsku terapiju, koja im pomaže da se nose sa stresom i anksioznošću.

Novak Đoković
foto: Kurir

Silvoterapija, ili šumska terapija, zasniva se na verovanju da kontakt sa prirodom može unaprediti fizičko, mentalno i emocionalno blagostanje. Đokovići su na Instagramu pokazali kako praktikuju ovu metodu grleći drveće, što im pomaže da se napune pozitivnom energijom.

Biti u kontaktu sa prirodom nije samo ugodno, već i terapeutski. "Wise society" piše da silvoterapija, koja potiče od latinske reči "silva" što znači "šuma", preporučuje interakciju sa prirodom kao lek za dušu i telo.

"Jelena određene stvari radi na svoj način"

Jelena Đoković
foto: Profimedia

Supruga najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, Jelena Đoković, u par navrata je pokazala koliko poštuje svekrvu Dijanu Đoković. Naime, Jelena je svojevremeno nakon velike Noletove pobede na "Australian Openu", podelila Dijaninu fotografiju i napisala kratko "Majka". Sa druge strane Dijana je svojevremeno priznala da se u potpunosti ne slaže sa načinom na koji Novak i Jelena odgajaju decu, ali se ne meša u isti.

- Oni nažalost retko dolaze, stvorili su svoju porodicu i oazu. Jelena određene stvari radi na svoj način. Dolazi do mimoilaženja, naročito po pitanju ishrane koju ne podržavam - rekla je Dijana jednom prilikom.

Novak Đoković, Jelena Đoković
foto: Marechal Aurore/ABACA / Abaca Press / Profimedia

- Kad god ima vremena pokušavamo da se vidimo, da odemo na jezero, da šetamo... Dođu kod nas kući, da i unuci osete tu toplinu doma kod bake i deke. Vole moje čuvene palačinke. Uvek se čuje: “Bako, spremi nam palačinke!”, pa se onda nadmećemo: "Koje ćete, bezglutenske ili normalne?", a Stefan kaže: "Bako, normalne, pusti te bezglutenske" - otkrila je svojevremeno uz osmeh Dijana Đoković u emisiji "Dok anđeli spavaju".

kurir.rs/blic

Bonus video:

00:16

Novak Đoković, Ju-Es open, Njujork

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track