VERICA RAKOČEVIĆ ZA KURIR: Ovo je moja poslednja revija, neću da se valjam u blatu zbog gluposti! Sa partnerom pravi MEGA SPEKTAKL
Foto: Petar Aleksić, Kurir televizija

kurir televizija

VERICA RAKOČEVIĆ ZA KURIR: Ovo je moja poslednja revija, neću da se valjam u blatu zbog gluposti! Sa partnerom pravi MEGA SPEKTAKL

Stars -

U životu kreatorke sa višedecenijskim iskustvom Verice Rakočević i njenog supruga, kompozitora Veljka Kuzmančevića poslednjih dana svašta se dešava.

Ima i prelepih i manje lepih momenata, a oni su danas raspoloženi da otvoreno razgovaramo o svemu.

Projekat na kojem rade, 13. septembra na Kalemegdanu će biti prikazan publici u okviru promocije jednog benda.

U one manje lepe ubrajamo prijavu komšije koji živi blizu njih na Avali.

Upravo ovaj umetničko - kreativni bračni par gostovao je danas u emisiji Puls Srbije na Kurir televiziji.

Verica Rakočević
foto: Kurir televizija

Rakočević je rekla da nema nameru da govori o prijavi komšije već o velikom umetnčkom projektu koji sprema zajedno sa partnerom Veljkom Kuzmančevićem, koji će kako kaže biti njen poslednji projekat tog tipa.

- Ovo je veliki projekat na kome radimo godinu dana. Ovo je moja poslednja revija, znači ja posle ovega više neću praviti velike modne revije kao do sada. I zaista ne bih kaljala, ako tako mogu da kažem, ovu celu priču koja je jako interesantna, koja je zaista umetnički projekat, koja je prezentacija jednog brenda na način na koji ni jedan brend do sada nije prezentirao svoje prisustvo, odnosno dolazak na tržište, zato što je spojena umetnost i tehnologija. Samo ne ulaziti dalje u taj slučaj jer nema potrebe da se valjamo u blatu oko gluposti. Država je pravna, postoje organi koji to rešavaju, tako da mi sada se bavimo malo umetnošću - rekla je Rakočević.

Verica Rakočević
foto: Kurir televizija

Iako kaže da sprema svoju poslednju reviju istakla je da to nipošto ne znači da se povlači iz mode.

- Ne, daleko bilo, ne povlačim se. Generalno, neko drugo vreme je došlo i ja mislim da sam svoj deo posla odradila. 40 godina, 150 revija po celom svetu koje su potpuno drugačije bile od nekog klasičnog predstavljanja modne revije. Mogu da kažem, slobodno, bez i malo stida i edukativne su bile. I mnogo toga se, zahvaljujući tom mom angažmanu, nekako promenilo na modnoj sceni. Eto, recimo, pre 30 godina do tada novinari na jednoj nozi stajali i gledali iz osmog reda, od tada su u prvom redu jer se zna da im je tu mesto. Jer, kao što zavisim ja od novinara, tako i oni zavise od mene. Eto, mladi su ljudi došli, neka nova moda je u pitanju. Ja ostajem na svom konceptu, naravno - rekla je Rakočević i dodala:

06:37

VERICA RAKOČEVIĆ ZA KURIR: Ovo je moja poslednja revija, neću da se valjam u blatu zbog gluposti! Sa partnerom pravi MEGA SPEKTAKL

- Mi ćemo praviti četiri puta godišnji showroom i pošto je veliki broj naših klijenata iz inostranstva, imaćemo direktno uključenja iz nekog predsedničkog apartmana sa našim klijentima po svetu. Znači, oni će moći da vide to što prikazujemo. Dve, tri manekenke, showroom i jedan određen broj naših stalnih klijenata, koji se na moju sreću sad vremenom povećava i neke nove generacije su sad već tu. I to će biti moj način nekog kreativnog pražnjenja, ako tako mogu da kažem. Što se posla tiče, ja nemam potrebe više da radim. Ja sam sebi egzistenciju obezbedila, ali mislim da nisam osoba koja može da stane. Mislim da imam još toliko toga što mogu da kažem i da napravim.

Verica Rakočević
foto: Kurir televizija

Kuzmančević je govorio o umetničkom projektu koji udruženim snagama sprema sa svojom suprugom:

- Ja krećem sa orkestarskim probama za koji dan. Pre toga, naravno, morao sam da pripremim celi program. Napisao sam sat vremena koncerta za Simfonijski orkestar, kojim će dirigovati moj kolega iz Narodnog pozorišta, maestro Stefan Zekić. Orkestar je iz Novog Sada. Simfonijski kompozitori imaju tendenciju da se menjaju dirigenti i orkestri, zato što se traži neka boja, neka drugačija emocija. Za ovo je Novosadski orkestar, tako sam procenio, najbolji. Tako da, tog 13. na Kalemegdanu biće Veliki Simfonijski orkestar i jedna autorska kompozicija koja je napravljena za ovu prigodu.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

02:34

VERICA RAKOČEVIĆ I NJEN MUŽ U OPUŠTENOM STANJU NA AVALI! Uživaju u čarima prirode, a evo šta o tome kažu komšije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja