"ZAŠTO SE NE PRAVI PROBLEM KADA BRENA PEVA...?" Alka podržala Bijelo Dugme pa se prisetila pesme njene koleginice, evo šta se pita
Foto: Printskrin Youtube

"ZAŠTO SE NE PRAVI PROBLEM KADA BRENA PEVA...?" Alka podržala Bijelo Dugme pa se prisetila pesme njene koleginice, evo šta se pita

Stars -

Nakon haosa koji je nastao u Hrvatskoj, posle koncerta Bijelog dugmeta, održanog 31. avgusta u Splitu i zahteva da se Alenu Islamoviću zabrani ulaz, oglasila se hrvatska kantautorka Alka Vuica kako bi podržala kolege, Alena i Bregovića.

Alka poslala je podršku svom bliskom prijatelju Goranu Bregoviću i Bijelom dugmetu nakon što je Domovinski pokret tražio da Islamovića proteraju iz Hrvatske jer je u Splitu otpevao pesmu "Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo".

Alka Vuica
foto: Printscreen/Instagram

Ne vidim ništa sporno u tome što je Bijelo dugme pevalo pesmu Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo, na koncertu u Splitu, na koncertu u Puli, iako nakon koncerta u Puli nije bilo takvih reakcija. Smatram da je to jednostavno njihova pesma, pesma s jakom antiratnom porukom, vrlo jasnom - rekla je Alka za IN Magazin.

Bijelo dugme, Alen Islamović
foto: Live Production

Alka je zatim pomenula i koleginicu Lepu Brenu, i njen koncert na kojem je pevala Jugoslovenku.

- Jugoslavija je deo naše prošlosti. Ne možemo je izbrisati gumicom. Međutim, nije mi jasno zašto se ne pravi problem oko toga kada Lepa Brena peva pesmu Jugoslovenka. Hiljade i hiljade mladih pevaju tu pesmu zajedno s njom - dodala je, osvrćući se na nedavne koncerte Lepe Brene u Zagrebu.

Lepa Brena
foto: ATA Images

Dodala je i da je pesma "Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo" inspirisana rečima Branka Miljkovića, jednog od najvećih pesnika prošlog stoleća, rođenog u Nišu.

- Umro je i živeo u Zagrebu. Ona zaista ima jasnu antiratnu poruku. Ona je pesma Bijelog dugmeta, pesma naše mladosti. Ne govori ništa loše i mislim da je potpuno normalno da ju je Bijelo dugme uvrstilo u repertoar - zaključila je Alka koja je bila na koncertu Dugmeta u Puli.

Kurir.rs/ Telegraf.rs

Bonus video:

01:38:13

SCENIRANJE 25.06.2023. MILOMIR MARIC

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track