"POČIVAJ U MIRU NAŠ BOKI" Potresna objava članova grupe "Riblje čorbe" nakon smrti legendarnog muzičara
Foto: Dragan Kadić

"POČIVAJ U MIRU NAŠ BOKI" Potresna objava članova grupe "Riblje čorbe" nakon smrti legendarnog muzičara

Stars -

Frontmen grupe "Riblja čorba" Bora Đorđević umro je danas, 4. septembra, u 72. godini u Kliničko-bolničkom centru u Ljubljani.

Tužnu vest saopštili su članovi grupe, putem zvanične objave na društvenoj mreži Fejsbuk.

- Poštovani prijatelji, sa tugom i žalošću obaveštavamo vas da nas je napustio naš prijatelj i brat, Borisav Bora Đorđević. Počivaj u miru dragi naš Boki. Borisav Bora Đorđević 01.11.1952- 04.09.2024 - piše u objavi.

Bora Đorđević je rođen 1952. godine u Čačku. U rodnom mestu je završio osnovnu školu, a nakon problema sa zakonom izbačen je iz gimnazije. Njegovi roditelji su tada, kako bi pobegli od "sramote" koju im je prouzrokovao, odlučili da se presele u Beograd. Tu je Bora završio Petu gimnaziju i upisao Pravni fakultet. Nakon dve godine je shvatio da ta profesija nije za njega, pa je pokušao da upiše Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu. Nikada nije primljen na glumu, pa je upisao organizaciju na FDU. Grupu Riblja čorba 1978. godine. Za više od 45 godine karijere snimili su 20 studijskih albuma i osam lajv izdanja. Poslednje album "Da tebe nije" izdao je Siti rekords. Desetak godina živeo je u Sloveniji, gde se treći put oženio.

Bonus video:

03:15

BORA ČORBA U KRITIČNOM STANJU! Novinar Kurira iz Ljubljane otkriva najnovije informacije iz bolnice gde je hospitalizovan roker

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track