"ZNALI SMO DA JE BOLESTAN" Bajagu slomila vest o smrti prijatelja, za Kurir progovorio o Bori Čorbi "Nadao sam se da će..."
Foto: Nemanja Nikolić, Damir Dervišagić

emotivan

"ZNALI SMO DA JE BOLESTAN" Bajagu slomila vest o smrti prijatelja, za Kurir progovorio o Bori Čorbi "Nadao sam se da će..."

Stars -

Rok muzičar, pesnik i tekstopisac Borisav Bora Đorđević preminuo je danas u 72. godini. Od njega se opraštaju mnoge javne ličnosti, a za Kurir je o svom velikom prijatelju sa suzama u očima govori Momčilo Bajagić Bajaga.

Momčilo Bajagić Bajaga, Bajaga
foto: Aleksa Stanković

- Jutros kad sam čuo tu vest baš me je pogodila. Otišao je Bora, veliki pesnik, muzičar i moj drug.Znali smo da je bolestan... Međutim, Bora je već nekoliko puta prošao kroz slično. Nadao sam se da će se i sada izvući. Ostavio je veliki trag u poeziji i rok muzici. Mnogo će mi nedostajati - kaže Bajaga za Kurir.

Bajaga i Instruktori, UŠĆE, Koncert, Bajaga
foto: Nemanja Nikolić

Momčilo Bajagić Bajaga i njegovi Instruktori za vikend su slavili 40 godina rada na Ušću. Kako ovaj koncert održam u jeku loših vesti o zdravstvenom stanju Bore Đorđevića sa kojim je Bajaga svirao u Ribljoj čorbi, a kasnije mu i pisao pesme, svi su očekivali da će izvesti neku od njih.

- Sada jedna pesma iz doba Riblje čorbe, pevamo je za Boru, da pobedi - i zasvirao legendarni hit "Kada hodaš" koji je Bora otpevao na albumu "Večeras vas zabavljaju muzičari koji piju" iz 1984. godine, a prvobitno je bila singlica uz "Priča o Žiki Živcu". Muzičar će biti sahranjen u rodnom Čačku.

Bonus video:

01:50

RED ĆEVAPA, RED PLJESKAVICA I - BAJAGA! Nikad nisam bio na Roštiljijadi, vraćam se u Leskovac posle 10 godina: OVO ĆE BITI POSEBNO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja