Bora Đorđević preminuo je danas u bolnici u Ljubljani u 72. godini života, a kolege i prijatelji opraštaju se od njega putem društvenih mreža.

dragan-kadic-1.jpg
Dragan Kadić 
foto: Dragan Kadić

Pevač Željko Samardžić na svom Instagram nalogu podelio je fotografiju iz jednog kafića na kojoj pozira sa Borom Čorbom i emotivnim opisom raznežio pratioce.

- Pretužan dan za sve nas. Ostali smo bez velikog umetnika i čoveka velikog srca. Ja bez vernog prijatelja i brata po duši. Zauvek ćeš mi nedostajati dragi Boro. Neka ti je večna slava i hvala - napisao je on.

Bora imao 3 braka

Bio je oženjen Draganom Đorđević, sa kojom ima sina Borisa, a sa njima je živela i Tamara, Draganina kćerka iz prethodnog braka. Borisav i Dragana su se sporazumno razveli 5. februara 2007, a Borisav joj je ostavio stan u kojem su živeli. Dragana Đorđević je izvršila samoubistvo 23. marta 2007.

Po drugi put se oženio dvadeset šest (neki izvori kažu dvadeset osam) godina mlađom rudničankom Aleksandrom. Venčanje je obavljeno na Rudniku, 18. novembra 2009.Aleksandru je upoznao tokom turneje po SAD. Nakon četiri godine je i ovaj brak okončan - piše na "Vikipediji".

Bora Đorđević je nekoliko godina unazad bio u srećnom braku sa Dubravkom, s kojom je živeo u Ljubljani u Sloveniji.

Telo će biti prebačeno u Srbiju

- Čuo sam se sa porodicom, radi se na papirima. Ne zna se još uvek kada će njegovo telo biti prebačeno za Srbiju - rekao je za "Blic" menadžer Bane Obradović koji je sve vreme neutešno plakao.

Kurir.rs/Blic

Bonus video:

Kurir TV STARS EP 379