Razgovor sa Kurir televizijom, u Ivanjici, obavio je kum slavnog rokera Bore Đorđevića, Ivan Milosavljević.

Prijateljstvo dugo 40 godina bilo je prožetom smehom, suzama, stihovima, ali pre svega poverenjem.

326047-240904.02-13-23-10.still001.jpg
Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

Upoznali su se kada je, tada devetogodišnji Ivan, pomagao muzičarima u tehničkoj organizaciji koncerata:

- Tako smo se upoznali, ali nisam slutio da će neko od tih likova meni biti prijatelj. Doduše, prošle su godine, a ja u međuvremenu počnem da pišem pesme, spremao sam knjigu za objavljivanje, pa je bilo možda i prirodno, odrastajući, stvaranjem životnih stavova od te muzike. Jednostavno, Bora mi bude recezent prve knjige, pa sam tako upoznao njegovu decu, suprugu i postanem nekako prijatelj.

Vezivala ih je velika bliskost i posvećenost, u pravom ljudskom smislu:

Kurir televizija MALO KO ZNA DA JE BORA IMAO OVAJ DAR! Kum slavnog pesnika otkrio: Hteo je time da se bavi kao klinac, I DALJE ČUVAM TU USPOMENU

- Ne bih da zvučim kao u njegovoj pesmi "Rasprodaja bola", već toj publici ostavljam tog Boru, a za sebe ću da zadržim Borisava. To je čovek od kog sam jako puno naučio, kako u umetničkom, tako i u ljudskom smilsu. Nedostajaće mi ta neka razmena poruka u toku dana, taj neki poziv, ideja... Mi smo imali milion ideja, ali nije se dalo na ovom svetu, možda negde iza oblaka. Suštinski, to prijateljstvo kada neguješ i kada traje, ja pričam o njemu sada kao o prijatelju, a ne kao čoveku sa kojim sam imao ko zna koliko nastupa. Meni on privatno jako puno znači. On je mene venčao, krstio mi sina, a poslednji put smo se sreli ispred crkve u kojoj je on kršten. Pa su nam se sve te tačke ukrštale na čudan način.

Milosavljević je otkrio šta je Bora hteo da radi kada je bio klinac:

- On je kao klinac hteo da bude slikar, on je pobedio na nekom konkursu u Zagrebu kao dete, ali mi uradio jedan portret u kafani, on švrlja, a mi ćaskamo, a i dalje čuvam taj portret. Nije to mala stvar. Mlad i perspektivan slikar, kako je on to rekao.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

Bonus video:

Kurir Zgrada u kojoj je kao decak ziveo Bora Corba