"Životna slika sa velikim Borom Đorđevićem.” Tako je svoju fotografiju sa čuvenim frontmenom Riblje čorbe opisao Aleksandar Sofronijević. Fotografiju sa veselja na kojem je upravo nastupao sa Borom Đorđevićem, što je bilo jedno od njegovih poslednjih pojavljivanja pred publikom.

Tog dana, kao i svega sto je za njega značila muzika Bore Čorbe, prisetio se gostujući u "Pulsu Srbije" harmonikaš, kompozitor i muzički producent, Aleksandar Sofronijević.

- On je jedan divan čovek bio, nerealan umetnik, to svi znamo, ali ovako je bio divnog, toplog srca svakom da učini, da se javi, pita, pomogne. Naročito je uvek bio korektan prema nama, mladim muzičarima koji smo mu stalno dosađivali da ga pitamo. Svašta smo razgovarali, o divnim nekim temama. Čak i na tom poslednjem nastupu gde on bio gost na jednom događaju, gde smo svirali, on je delao super. On je rekao, nisam baš dobro, ali izguraću. Pitam ga da li hoće da se spusti malo intonacija, a on kaže ma ne, ne, sve pod prečku, kaže. Zaista je uvek bio vrhunski profesionalac na bini, i čovek koji je živeo za muziku. I on je dao sve od sebe na tom nastupu, zvučao je fenomenalno kao pre 30 godina, pevao je Anđele, i sve one visoke, jako teške, naporne pesme, a on je to sve izdržao super.

Kurir televizija "HTELI SMO DA NAM NAPIŠE TEKST, A DA MI NAPRAVIMO MUZIKU" Sofronijević pred kamerama Kurira ispričao anegdote sa Borom Čorbom

Kompozitor je otkrio šta mu znače ti snimci u arhivi, ali i samo poznanstvo sa Borom Čorbom:

- Znače, svi ti kontakti s tim ljudima, umetnike, koji se bavaju ozbiljnom muzikom, čine jačim, i zaista od tih ljudima imaš mnogo da naučiš. Bora nikad ništa nije krio, kako radi, kako mu se šta dopada. Mene je uvek zanimalo njegovo mišljenje kada nešto snimimo, da mu nešto pošaljem da čuje. Uvek je bio najiskreniji, a mnogo mi je žao što smo pričali na tu temu, da nekada, u nekom trenutku dobijemo njegov tekst, a da mi uradimo muziku.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

Bonus video:

Kurir televizija "OVO JE NAJEMOTIVNIJA PRIČA KOJU JE ISPRIČAO BORA" Komšiluk slavnog rokera otkrio: Momenat sa početka karijere mu je bio najdraži