Ovako je Rada Đuričin proslavila poslednji rođendan! Vesna Jugović je sa njom provela pozne dane: Bila je i dete i mudrac
Foto: Kurir Televizija

kurir televizija

Ovako je Rada Đuričin proslavila poslednji rođendan! Vesna Jugović je sa njom provela pozne dane: Bila je i dete i mudrac

Stars -

Na 4. septembar Srbija je ostala bez dve velike legende, muzičara Bore Đorđevića, poznatijeg kao Bore Čorbe, koji nas je napustio u 72. godini i stalne članice Jugoslovenskog dramskog pozorišta, fenomenalne Rade Đuričin, koja je završila je dva fakulteta, književnost i glumačku akademiju.

Na FDU je diplomirala u klasi sa Nikolom Simićem, Ružicom Sokić i Velimirom Batom Živojinovićem, i dobitnica je nagrade za životno delo Zlatni ćuran.

Gost izdanja emisije "Puls Srbije" koja je ovog puta bila posvećena preminulim legendama, bila je Vesna Jugović, koja je sa Radom provela poslednje nedelje života.

Rada Đuričin, Vesna Jugović
foto: Kurir Televizija

- Poslednjih 20 godina smo se intezivno družile. Ja sam imala dve mame, jedna biološka i Rada Đuričin koja je moja duhovna mama. Ona je jedan filozof, mudrac, šarmer, obožavatelj života, sigurna sam da bi ona želela da se smeškamo govoreći o njoj. Prezirala je patetiku. Bilo bi mi žao da se priča o Radi završi danas, jer je ona stvarno ličnost koju treba analizirati - počela je priču o preminuloj Vesna Jugović.

Ona se dotakla i poslednjeg rođendana koji je glumica uspela da proslavi, i kako je bio obeležen:

- Bilo je puno ljudi, izveli smo iz doma za rođendan, bili u njenom stanu. Radan, njen sin, je sve to organizovao, koji je inače proslavljeni filmski snimatelj iz Holivuda. On je zaista sin nad sinovima, poslednja dva meseca se neprestano brinuo o njoj.

05:04

Ovako je Rada Đuričin proslavila poslednji rođendan! Ona je sa njom provela poslednje dane: Bila je i dete i mudrac

Vesna za svoju preminulu drugaricu kaže da je "bila između mudraca i deteta":

- Još više smo se zbližile kada je moja mama otišla na nebo. Zaista smo se svakodnevno čule. Ona je bila jako dinamična osoba, sve je zanimalo. Bila je između deteta i mudraca, imala je tu nevinost i čednost, a mudrac je bila jer je u svemu tražila neko dobro.

Inače, otac glumice, koji je bio sveštenik, uputio je svojoj ćerci reči: Rado, nemoj da deliš ljude, već ih spajaj,. Trudi se koliko možeš da nekome nešto lepo učiniš, bar ga lepo pozdravi. Vesna tvrdi da je ona po ovim rečima živela do poslednjeg dana.

- Ona spada u grupu retkih koji spajaju ljude. Uvek je imala osmeh na licu, čak i kada joj je bilo teško. Pisala je dnevnik, bila je veliki hrišćanin i zaista je činila sve što jedan pravi hrišćanin treba da čini. Radila je na oprostu, davanju radosti, blagosti, sve te osobine su sve ređe danas - rekla je Vesna.

Vesna Jugović
foto: Kurir Televizija

Ona je za kraj podelila i jedno lepo sećanje na Radinu šaljivu stranu:

- Upala je jednom kod mene u kompaniju sa nekom ogromnom perikom. Ja je pitam, šta je to? Ona kaže: "Pobegla sam sa snimanja, moram da vežbam kod tebe, glumim babu koja se drogira".

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

03:47

MALO KO ZNA DA JE BORA IMAO OVAJ DAR! Kum slavnog pesnika otkrio: Hteo je time da se bavi kao klinac, I DALJE ČUVAM TU USPOMENU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track