Kafana "Kod Toze Grka" bila je jedna od omiljenih kafana Bore Đorđevića. Tu je slavio, tugovao, upoznao prve ljubavi, a mnoge pesme nastale su upravo tu.

Novinarka Kurira Teodora Borozan nalazi se ispred kafane na Tašmajdanu, gde je Bora pojedine pesme zapisivao na salveti.

Kurir televizija U OVOJ KAFANI NA TAŠMAJDANU SU NASTALI MNOGI HITOVI BORE ČORBE! Kurir televizije ispred omiljenog mesta slavnog rokera

- Bora je svojevremeno pričao kako je upravo u ovoj kafani napisao mnoge pesme, a zapisivao ih je na salveti. Voleo je da naruči pivo, a kafana je bila zatvorena od 2017. godine, pričalo se da će na njenom mestu biti poslastičarnica, ali je samo promenila vlasnika i kafana je ostala. Često se dešavalo da dođe sam, kako bi se odmorio od svakodnevnice. Čak dve Borine pesme ušle su u lektire - započela je Borozan, pa nastavila:

- Preko puta kafane se nalazi Peta beogradska gimnazija, koju je roker pohađao, a tamo je upoznao i svoju prvu suprugu Gagu. Prvu jutarnju kafu voleo je da pije na Tašmajdanu, upravo kod crkve Sv. Marka.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

Bonus video:

Kurir televizija OVAKO SE JEDINO PRAVI DOBRA RIBLJA ČORBA! Stručnjaci otkrili kako da POSTANETE MAJSTOR OVOG SPECIJALITETA