Bora Đorđević biće sahranjen u subotu, 7. septembra, u rodnom Čačku, što mu je bila i poslednja želja. Od rokera su se oprostile mnoge kolege, prijatelji i poštovaoci njegovog lika i dela. I legendarni pevač Edi Grant se oglasio na Instagram i izrazio saučešće porodici, prijateljima i brojnim fanovima frontmena Riblje čorbe.

profimedia0869009943.jpg
Kingsley Davis / Alamy / Alamy / Profimedia 
foto: Kingsley Davis / Alamy / Alamy / Profimedia

"Upravo sam obavešten da je preminuo moj prijatelj i kolega umetnik Bora sa kojim sam snimio pesmu "Amsterdam" pre četrdesetak godina. Njegovoj porodici, prijateljima i brojnim fanovima izražavam iskreno saučešće. Neka njegova duša nađe večni mir", napisao se Edi na Instagramu, uz zejedničku fotografiju.

Sahrana u subotu u Čačku

Kovčeg sa telom muzičara Bore Đorđevića stigao je četvrtak naveče. Kovčeg je dočekao njegov prijatelj iz detinjstva, inače čuveni čačanski patolog dr Prle Savić, prenosi Rina. Telo će do sahrane, koja je zakazana za subotu, biti smešteno u kapeli Opšte bolnice Čačak.

Primanje saučešća zakazano je u 13 časova u kapeli na Gradskom groblju u Čačku. Sahrana će se obaviti u 14:30 časova, a opelo je u 14 sati.

Kako se nezvanično saznaje, važnu ulogu tokom poslednjeg ispraćaja Bore Đorđevića na Gradskom groblju u Čačku imaće Hor čačanske Gimnazije, koji će tokom pogreba legendarnog Čačanina otpevati rokenrol himnu “Pogledaj dom svoj, anđele“.

Bonus video:

Kurir Zgrada u kojoj je kao decak ziveo Bora Corba