Bora Đorđević je svoje poslednje dane proveo u Ljubljani, a upravo iz Slovenije stižu i emotivni oproštaji.

Voditeljka Tamara Goričanec sa radija i televizije "Aktual" podelila je svoja sećanja na Boru, govoreći o njegovoj ljubavi prema Ljubljani i nezaboravnom poslednjem koncertu.

326047-240904.02-13-30-11.still003.jpg
Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

Koncert kao poslednji oproštaj

Tamara Goričanec je opisala Borin poslednji nastup u Ljubljani, kada je, iako u teškom zdravstvenom stanju, uspeo da priredi koncert za pamćenje.

- Bora je već bio bolestan, dugo smo čekali da vidimo da li će moći da se popne na binu, ali on je skinuo masku za disanje i popeo se na binu kao da mu nije ništa. Do zadnjeg daha je pevao sve pesme kao na albumu - prisetila se Tamara.

Kurir televizija "BIO JE JAKO LOŠE, ALI JE OVO MORAO DA URADI POSLE NASTUPA" Voditeljka iz Ljubljane otkriva detalje sa Borinog poslednjeg koncerta

Iako je bio u lošem zdravstvenom stanju, Đorđević je nakon nastupa našao snage da se fotografiše sa fanovima i podeli autograme.

- Posle koncerta se vratio u bolnicu, ali je uzeo vremena da se slika sa fanovima i razgovara sa njima. Bio je uvek pristupačan, bez obzira na sve -dodala je Goričanec.

Oproštaj koji nije stigao da se dogodi

Iako je Tamara Goričanec planirala da se sretne sa Borom i popije kafu s njim, ta prilika im se nikada nije ukazala.

- Nažalost, nismo stigli da popijemo tu kafu, ali praviću se da jesmo dok budem slušala njegove pesme. Možda ćemo se sresti u nekoj drugoj dimenziji - rekla je Tamara, zaključujući svoju emotivnu priču o velikom muzičaru.

366438-240906.01-28-04-08.still013.jpg
Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

Mediji u Sloveniji opširno su izveštavali o Borinoj smrti, a sećanja na njega, njegove pesme i stihove ostaju duboko urezana u srcima njegovih fanova i prijatelja.

- Ljudi koji vole rokenrol zaboravili su kontroverzne izjave i pamte ga kao legendu, kao nekog ko je stvorio prelepe pesme koje će živeti zauvek - završila je Tamara.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

Kurir televizija MALO KO ZNA DA JE BORA IMAO OVAJ DAR! Kum slavnog pesnika otkrio: Hteo je time da se bavi kao klinac, I DALJE ČUVAM TU USPOMENU