Sahrana i komemoracija Bori Đoreviću, frontmenu Riblje Čorbe, biće održana danas u njegoovm rodnom Čačku.

Bora je imao poslednju želju da bude sahranjen u svom rodnom gradu Čačku, a neposredno pred komemoraciju, u Kulturni centar je stigao ogroman venac sa dve ukrštene gitare, uz reči "Poslednji pozdrav našem Bori".

whatsapp-image-20240907-at-10.30.46-23b3f608.jpg
Kurir/D.Č. 
Dve gitare za Boru Đorđevićafoto: Kurir/D.Č.

Fotografija, koja velikom brzinom obilazi mreže nosi važnu simboliku, sa poslednjeg javnog obraćanja Đorđevića.

Simbolično, kao što kaže njegova pesma "ne trošite džabe pare, nisam tol’ko važan lik. Ukrstite dve gitare, nek to bude spomenik."

Podsetimo, Bora Đorđević je rođen 1952. godine u Čačku. U rodnom mestu je završio osnovnu školu, a nakon problema sa zakonom izbačen je iz gimnazije. Njegovi roditelji su tada, kako bi pobegli od "sramote" koju im je prouzrokovao, odlučili da se presele u Beograd.

nemanja-pancic-3.jpg
Nemanja Pančić 
Bora Đorđevićfoto: Nemanja Pančić

Tu je Bora završio Petu gimnaziju i upisao Pravni fakultet. Nakon dve godine je shvatio da ta profesija nije za njega, pa je pokušao da upiše Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu. Nikada nije primljen na glumu, pa je upisao organizaciju na FDU.

Grupu Riblja čorba 1978. godine.

mebojsa-mand-3.jpg
Nebojša Mandić 
Bora Đorđevićfoto: Nebojša Mandić

Za više od 45 godine karijere snimili su 20 studijskih albuma i osam lajv izdanja. Poslednje album "Da tebe nije" izdao je Siti rekords. Desetak godina živeo je u Sloveniji, gde se treći put oženio.

(Kurir.rs/I.M.)

Bonus video:

Kurir/D.Č. U Kulturnom centru pristižu na komemoraciji Bori Đorđeviću