Komemorativni skup Bori Đorđeviću, frontmenu Riblje Čorbe, okupio je danas u Čačku veliki broj njegovih prijatelja i poštovalaca.

Poslednja želja slavnog muzičara bila je da bude sahranjen u rodnom gradu a danas će mu sugrađani uputiti poslednji pozdrav.

whatsapp-image-20240907-at-10.41.34-38123794.jpg
Kurir 
foto: Kurir

Od jutros je otvorena knjiga žalosti u kojoj se upisuju građani. Redovi su ogromni, ljudi satima stoje i čeaku da napišu poslednji pozdrav Bori Đorđeviću, njihovom legendarnom sugrađaninu.

Knjiga se nalazi u Domu Kulture, grada Čačka.

Od poznatih ličnosti i prijatelja na komemoraciju se među prvima stigli Miroslav Ilić, Zoran Dašić Daša iz grupe "Legendi", harmonikaš Miša Mijatović, Milan Đurđević iz "Nevernih beba"... Očekuju se brojne poznate ličnosti.

Kurir/D.Č. U Kulturnom centru pristižu na komemoraciji Bori Đorđeviću

Podsetimo, Bora Đorđević je rođen 1952. godine u Čačku. U rodnom mestu je završio osnovnu školu, a nakon problema sa zakonom izbačen je iz gimnazije. Njegovi roditelji su tada, kako bi pobegli od "sramote" koju im je prouzrokovao, odlučili da se presele u Beograd.

Kurir/D.Č. Pristižu fanovi i u redu čekaju ispred knjige žalosti

Tu je Bora završio Petu gimnaziju i upisao Pravni fakultet. Nakon dve godine je shvatio da ta profesija nije za njega, pa je pokušao da upiše Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu. Nikada nije primljen na glumu, pa je upisao organizaciju na FDU.

(Kurir.rs/I.M.)