Bora Đorđević je otpevao pesme koje će generacijama da se pamte, a jedna od najlepših i najpopularnijih jeste "Dva dinara druže".

U emisiji "Stars" voditeljka Vanja Camović je otkrila priču kako je ova pesma nastala.

Kurir televizija OVAKO JE NASTALA LEGENDARNA NUMERA "DVA DINARA DRUŽE" Vanja Canović ispričala situaciju koja je insprisala stihove ove pesme

- To je posebno zanimljiva priča, a o tome najviše govore očevici koji su pristutvovali toj situaciji u kafani "Šumatovac". On je tada bio u emotivnoj boli zbog jedne Maje, a ona je i sama govorila o tome. U suštini, sjurio je do toaleta kako ne bi plakao pred svima, a pred vratima je zatekao gospođu koja mu je rekla dva dinara druže, a on je rekao koliko košta da unutra plačem.

Legendarni roker i tekstopisac je preminuo u 72. godini u Ljubljani u Kliničko-bolničkom centru zbog jake upale pluća koja je pogoršanjem rezultirala smrt.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

Bonus video:

Kurir Bora Đorđevic