U subotu, 7. septembra, navršilo se 16 godina od smrti pevača Dine Dvornika.

Dino Dvornik, jedan od najautentičnijih muzičara sa prostora bivše Jugoslavije, ostavio je neizbrisiv trag na regionalnoj muzičkoj sceni. Rođen je 20. avgusta 1964. godine u Splitu, kao sin poznatog glumca Borisa Dvornika.

screenshot-16.jpg
Printskrin 
foto: Printskrin

Sa bratom Deanom, Dino je prvo krenuo stopama oca u svetu glume, ali je kasnije shvatio da je njegov pravi poziv muzika. Godine 1980. okuplja pop sastav "Kineski zid", sa kojim ulazi u svet fank muzike.

Dino je bio sinonim za fank muziku, ali i za svoj kontroverzni karakter. U vreme kada je počeo ozbiljnije da se bavi muzikom, narkotici su zavladali umetničkom scenom, te je i Dino postao deo te priče. Godine 1989. Dino se venčao sa Danijelom Kuljiš, a godinu dana kasnije dobio je ćerku Elu. Međutim, kako je vreme prolazilo, Dino je postajao meta kritika zbog svog poroka, što ni sam nije poricao.

dino-dvornik.jpg
Privatna Arhiva, Printscreen/Instagram 
foto: Privatna Arhiva, Printscreen/Instagram

Sedmog septembra 2008. godine, Dino je nažalost preminuo u svom stanu u Zagrebu od posledica predoziranja koktelom tableta za smirenje i antidepresiva. Samo osamnaest dana pre toga Dino je napunio 44 godine, a šest meseci ranije umro je njegov otac Boris. Iako je ovaj svet napustio mlad, Dino Dvornik i danas živi kroz svoje vanvremenske hitove, koji će se tek slušati među generacijama koje dolaze.

screenshot-15.jpg
Printscreen/Instagram 
foto: Printscreen/Instagram

Među njegovim najlepšim i najpoznatijim pesmama su: "Zašto praviš slona od mene", "Tebi pripadam", "Jače manijače", "Ti si mi u mislima" i "Lady". Posebno emotivna pesma "Ljubav se zove imenom tvojim" posvećena je njegovoj supruzi Danijeli, koja je uz njega ostala do poslednjeg daha.

Kurir/Republika/Preneo: I.L.

Bonus video:

Instagram ELA DVORNIK SKINULA SALO I POHVALILA SE RAVNIM STOMAKOM! Zamrzla masne naslage i čudnim tretmanom sad je SEKSI MAMA VIDEO