Pokojni Bora Đorđević je sa svojom rok grupom “Riblja čorba” snimio veliki broj hitova. Posebnu pažnju privukla je tada Meri Cakić, glavna glumica u spotu za pesmu “Lutka sa naslovne strane”.

Povukla se iz javnosti, a sada je ekskluzivno za Kurir pristala da se priseti prijateljstva sa Borom.

Reporterka Kurir televitije, Teodora Borozan, istakla je da čak i nakon 42 godine, Meri i dalje izgleda kao "lutka sa naslovne strane".

meri.jpg
Kurir Televizija 
foto: Kurir Televizija

Meri je prvo ispričala kako je upoznala Boru u jednoj beogradskoj kafani:

- Tu smo se okupljali, jednom sam se ja tu našla, sedela za susednim stolom. Prišao mi je neki Aca, koji je bio poznati alkoholičar i narkoman, i udara me nečim po glavi. Bora je kriknuo i rekao "Ne, Aco, ona je pod mojom zaštitom!" Hvala pokojnom Bori što sam uvek bila zaštićena.

Ona se osvrnula i na svoju ulogu u spotu pesme "Lutka sa naslovne strane":

Kurir televizija ONA JE "LUTKA SA NASLOVNE STRANE"! Posle 42 godine zvezda spota Riblje Čorbe progovorila o Bori Đorđeviću: Pod mojom je zaštitom!

- Ja sam se još u Leskovcu bavila novinarstvom, i tamo sam upoznala rokere, ali nisam poznavala Boru, Čolu... Znala sam da ću njih naći u jednoj kafani. Kada ja tu prođem, to je bio putujući zemljotres, svi su me gledali. Bora me tu zapazio, i rekao "ti ćeš meni biti specijalni gost". Ja sam pitala zašto baš ja, na šta je on odgovorio "ti nemaš samo izgled, već i harizmu, ti to možeš da izneseš. Možeš da se skineš i da ne izgledaš vulgarno".

Za kraj ona je podelila njihovo poslednje viđanje prenego što nas je pevač napustio.

- Vrlo pozitivno ću se sećati Bore, vrlo emotivan. Predložila sam mu da skrati kosu poslednji put kada sam ga videla, i on je rekao "Ja? Nikako!" - ispričala je Meri.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs