Legendarni jugoslovenski bend "Bijelo dugme" održao je koncert u Splitu, gde su pevali svoje najveće hitove, a pesma "Pljuni i zapjevaj, moja Jugoslavijo", koju je otpevao Alen Islamović, napravila je pometnju u celoj Hrvatskoj.

Dok se orila pesma sa scene iz publike su se začuli zvižduci. Na ekranu iza članova benda pojavila se zastava bivše republike preko celog ekrana. Udruženje zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara, kao i splitski ogranak Domovinskog pokreta zatražili su da se Alenu Islamoviću zabrani ulazak u Hrvatsku. Do toga naravno nije moglo doći jer je Alen njihov sugrđanin, odnosno ima hrvatsko državljanstvo.

Alen je dobijao i stravične pretnje posle koncerta u Splitu, a sad se oglasio na društvenim mrežama i otkrio kako se oseća i kako uživa u Hrvatskoj.

Podsetimo, ranije tokom dana oglasio se i menadžer Alena Islamovića Adis Gojak.

- U pesmi nema ništa uvredljivo da bi nekog povredilo. Ceo dizajn koji prati njeno izvođenje za našu turneju je radila kuća iz Zagreba. Možda nekom smetaju simboli Jugoslavije. Ta pesma se peva svuda u Hrvatskoj. Izveli smo pre nekoliko dana u Puli. U Splitu su je svi pevali, bilo je 15.000 ljudi. Alenova supruga je iz Hrvatske, a i otac Gorana Bregovića, koji je autor ove sporne pesme. Ona je i nastala u Splitu, a Goran ju je napisao u stanu svog oca.

liveproduction-img-2553.jpg
Live Production 
foto: Live Production
Kurir televizija "Bijelo dugme je pre par dana pevalo istu pesmu u Puli i nije bilo reakcija" Čoban: Evo kome su zabranjeni ulasci u države regiona