Aleksandra Radović uživa u kineskim specijalitetima, Haris Džinović voli lignje, Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković italijanske pice...

Znamo skoro sve o njihovim privatnim životima, ali javne ličnosti se uvek trude da se dobro kamufliraju kada odlaze na ručak. Neki od njih vole da izvoljevaju i traže jela koja se i ne nalaze na jelovniku, a neki su opušteni i žele na miru da prezalogaje nešto. Uz dobar obrok ide i dobro vino, što kod zvezda ne manjka.

Poseta rodnoj Crnoj Gori pevača Sergeja Ćetkovića, skoro nikad ne prođe bez ručka u restoranu "Leonardo". Obično bira pastu sa pršutom i graškom. Uz ovaj obrok voli da popije nešto gazirano.

Tijana Dapčević, Bane Nedović i Bojan Delić, vole da svrate u Caffe Lounge & Restaurant "Perla".
Bojan pije toplu čokoladu, a u posebnim trenucima i koktel "Bahama mama", a Bane espreso bez kofeina i koktel "Cosmopolitan". Tijana voli da pojede peper stek, odnosno goveđi biftek sa crnim biberom, crvenim vinom, soja sosom, flambiranim konjakom uz dodatak meda i vorčestera. Uz to se servira prilog od mladog krompira.

Ekstra Nena je redovan gost hotela "Astorija" u Starom gradu. Najviše voli mediteranske vitaminske salate i sveže ulovljenu ribu i plodove mora.

Hrvatska pevačica Severina sa bivšim mužem je bila redovan gost "Mocarta", gde su dolazili da se zaslade dobrim dezertom, uglavnom su birali kolače.

Goran Karan je vegetarijanac i jede vitaminske salate, Lepa Brena čiz kejk, a Miroslav Ilić omiljenu picu "Mocart".

Aca Lukas, uoči čestih nastupa u diskoteci "Trokadero" voli da večera pohovane gambore, ili školjke i crni rižoto.

Solistkinja grupe "Colonia" Indira Vladić iz ishrane je izbacila ugljene hidrate i masti. Sada jede voće i povrće. Odrekla se, inače, čvaraka i kulena, koje prilikom gostovanja u Budvi nije mogla da pronađe ni u jednom restoranu, već ih je naručila iz najbližeg supermarketa.

Aleksandra Radović posećuje kineski restoran "Šangaj" gde u večernjim satima uživa u kineskim specijalitetima, u prvom redu u ramsteku na kineski način i salati od hobotnice, dok joj je omiljeni desert posle večere prženi sladoled.

Haris Džinović se sa svojom suprugom, posle šetnje Budvom, zaustavlja u poznatom restoranu "Jadran kod Krsta". Tu poručuje punjene i pržene lignje i mušule sa sirom, i grčke salate.

Glumac Mima Karadžić uživa u dobroj hrani restorana "Leonardo", a njegov izbor je rolovani patlidžan sa sirom, uz koji odlično ide crno vino.

Petar Božović u restoranu "Jadran kod Krsta" pošto je veliki gurman, bira sveže ulovljenu ribu, špagete sa morskim plodovima dok kao desert naručuje najčešće tiramisu kolač.

Glumac Ivan Bosiljčić u restoranu "Del mare" svakog leta uživa u tanjiru punom paste sa plodovima mora.

Branislav Lečić u "Mocartu" obožava u čokoladne poslastice.

Redovan gost hotela Crna Gora Hilton je glumac Dragan Jovanović. On obično naručuje gotova jela poput kuvane jagnjetine.

Bračni i glumački par Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković neizostavno svraćaju oko podneva u restoran "O sole mio“, gde su uz italijanske pice provodili zajedničke trenuke i dok su se zabavljali.

sloboda-micalovic-i-vojin-cetkovic.jpg
Damir Dervišagić 

Sanja Doležal, solistkinja pop grupe "Novi fosili", izjavila je da je oduševljenja paštrovskom kuhinjom.
"Probala sam prvi put pihtije, pojela ih u slast i odmah uzela i zapisala recept šefa kuhinje Zore Todorovića. Inače i sama volim da pravim štrudle i pašticadu kojima sam i ovde poslužena", rekla je Doležal.

Glumci Branimir Popović i Sanja Jovićević obično jedu morske specijalitete iz restorana ,"Salvadore Dali". Banetov izbor je pasta sa morskim plodovima uz koju obično pije vodu, a ponekad i crno vino. Dok mlada glumica poznata po ulozi Bojane iz serije "Budva na pjenu od mora" jede lignje na žaru.

Strane zvezde

Slavna četvorka "Rolingstounsa“, na čelu sa legendarnim Mikom Džegerom, leta 2007., uoči koncerta na plaži "Jaz“ kraj Budve, večerali su u hotelu "Splendid“. Jeli su supu od krastavca i nane, a zatim ribu. Džeger je naručio brancin, a zalivao ga je francuskim vinom. Ostala tri člana popularnog benda su pili "krstač“.

Madona je u Budvi, uoči veličanstvenog koncerta, naručila da jede tartarski biftek i raštanj.

Poznati holivudski par Bred Pit i Anđelina Džoli prilikom posete Budvanskoj rivijeri za večeru su jeli ribu spremljenu na jednostavan način, a u kasnijim večernjim satima nekoliko puta su tražili da im se donese različita hrana. Pili su isključivo vino, ali ne crnogorsko.

Holivudske zvezde Majkl Daglas i Ketrin Zita - Džons su usidrili veliku jahtu iza ostrva Sveti Nikola, naspram Budve, i brodićem došli do marine, i zaustavili se na terasi restorana vile "Balkan“ u Starom gradu. Popularni par ručao je, između ostalog, crnogorski pršut i sir, sa svojom decom i dadiljom. U restoranu su se zadržali oko pola sata. Nisu tražili nikakve posebne specijalitete, već su naručili ono što je bilo u ponudi i za druge goste.