Već godinama unazad mnogobrojne su pevačice i pevači koji nisu želeli da pevaju na privatnim veseljima jer im je to bilo ispod časti. Međutim, kako je mnogo klubova u proteklom periodu zatvoreno, a preostali što rade nemaju nameru više da plaćaju pevačima one honorare koje su ti pevači nekada dobijali, muzičari nemaju izbora i oni sada pokušavaju da se ogrebu za koju svirku na nekoj svadbi i na nekom privatnom veselju.

image2.jpeg
Privatna Arhiva 

"Republika bend" godinama unazad radi i klubove i privatna veselja i članovima ovog benda je dobro poznato koliko se promenilo stanje na tržišu.

- Klubova ima manje, i oni koji rade tamo, ne mogu da zarade neke honorare. Sve se svodi na to da bendovi rade zbog neke reference i to je to. Kao i u svakom poslu, i u ovom postoji zakon ponude i tražnje. Dakle, za skupe pevače i bendove u klubovima ima sve manje mesta, pa oni pokušavaju da pevaju na svadbama. Uglavnom da budu gosti na na svadbama i da otpevaju blok pesama od po dva sata i to je to, ali svi vidimo da pevačice i pevači, koji su ranije odbijali svadbe i veselja, sada rado prihvataju da pevaju na privatnim proslavama. Čak i neke velike zvezde - rekao je za Kurir muzičar iz "Republika benda" Veljko Zeković.

image3.jpeg
Privatna Arhiva 

Što se tiče repertoara na svadbama, on najviše zavisi od samih mladenaca. Jedino uvek dobro prolaze pesme Šabana Šaulića. I za pesme ove muzičke legende i danas se dobijaju najveći bakšiši.

image0.jpeg
Privatna Arhiva 

- Od aktuelnih uvek dobro prolaze Aleksandra Prijović, Aco Pejović, mnoge pesme su traže na svadbama jer su vraćene u život zbog kavera koje snimaju neki mlađi izvođači. Što se tiče nekih starih pesama, i dalje najbolje prolaze hitovi Šabana Šaulića, oni se uvek traže, traže se pesme Dragane Mirković, Zorice Brunclik, Vesne Zmijanac... - rekao je Zeković za naš portal.

Kurir.rs

 Bonus video

Kurir TV STARS EP 384