Poznati srpski glumac Milan Vasić nedavno je u Beogradu, u prepunoj sali "MTS dvorane", premijerno publici prikazao svoj novi spot i pesmu "Metohijo, moja avlijo" i izazvao emotivne reakcije i gromoglasan aplauz. Pesma "Metohijo, moja avlijo" je deo šire umetničke misije Vasića, kojom želi da očuva i ovekoveči duh ovih krajeva kroz umetnost.


Glavnu ulogu u spotu imala je Milanova koleginica, glumica Mirka Vasiljević, koja je svojim likom predstavila Metohiju. Mirka je posle premijere spota za "Kurir" sumirala utiske sa snimanja, a otkrila je i kako se snašla u novom projektu Kurir televizije "Komšiluk".

milan_vasic_16092024_0052.JPG
ATA images Mirka Vasiljević i Milan Vasić

Da li je ovo tvoja prva uloga u spotu?

- Nije, glumila sam u spotu Tijane Dapčević "Zemlja mojih snova" kao tinejdžerka zajedno sam Tijaninim prijateljima. Što se tiče Milanove pesme "Metohijo, moja avlijo", tu sam više kao prijatelj sa željom da ga i kao kolega podržim u njegovoj misiji, a naravno i da uradim jednu lepu i plemenitu stvar.

Mirka Vasiljević.jpg
printscreen/youtube/Tijana Dapcev Mirka u spotu Tijane Dapčević

Kakva je bila atmosfera na snimanju i kako si se snašla?

- Divno sam se provela zato što sam radila sa kolegom s kojim sam već imala prilike da sarađujem u dva projekta, pa mi je bio poznat način na koji on radi. On je već imao viziju i jasnu sliku kako sve treba da izgleda, a kada radite s nekim ko zna šta radi onda problemi ne postoje jer dobijete dobre indikacije, a vaše je samo da to sprovedete u delo. S druge strane, tu su bili i statisti koji žive na Kosovu i Metogiji koji su se sjajno snašli jer su želeli da ostave deo svoje duše i srca u ovom ostvarenju i kada neko priđe sa takvom energijom i željom, kvalitet i uspeh su sigurni.

Image_20240916_151733_348.jpeg
Kurir/M.F. Mirka Vasiljević

Publika te već dugi niz godina poznaje kao glumicu u filmovima i serijama, oprobala si se i u muzičkim spotovima, a sada i kao voditeljka u novoj kulinarskoj emisiji "Komšiluk" koja je počela da se prikazuje na Kurir televiziji, pa kako postižeš sve s obzirom na to da imaš ćetvoro dece?

- Kulinarski šou koji sa kolegama vodim na Kurir televiziji je počeo da se prikazuje, 75 epizoda smo snimili, postoji dosta takmičara, mogo igrica, puno recepata, ali i dosta međuljudskih priča i razgovora što mi je izuzetno drago jer je koncept drugačiji, nije samo kuvanje pa smo se svi zaista osetili kao da smo komšije, kao da svi živimo u jednoj zgradi gde smo jedni drugima pomoć kada je potrebno. Tempo je bio brz i jako je šarenoliko, tako da mi nije bilo teško da sve postignem dok radim ono što volim.

mld-8352.jpg
Kurir Televizija Kulinarski šou "Komšiluk"

Ove godine te ima dosta na malim ekranima, kakvi su ti dalji poslovni planovi?

- Ova godina za mene što se posla tiče i malih ekrana jeste izuzetno ispunjena, jer rad održava čoveka. 25. oktobra ću imati svoju pozorišnu premijeru u Akademiji 28, nadam se i da će serija Urgentni centar 4. sezona da krene uskoro sa emitovanjem, tako da, ja sam zadovoljna dok glumim jer se osećam prijatno u svojoj koži. Gluma je našla put do mene još dok sam bila dete, pa kada gluma nije tu ja se pitam šta mi fali.

MONDO Mirka Vasiljevic o Festivalu filmskog scenarija u Vrnjackoj Banji