Dobro je poznato da estradne zvezde najviše novca zarađuju na privatnim veseljima, posebno na svadbama, krštenjima, proslavama punoletstva. Neki od njih za noć zarade i po nekoliko desetina hiljada evra, a neki ne mogu ni da izbroje bakšiš koji dobiju na svirci.

Ono što je posebno zanimljivo jeste da pevači često na privatnim veseljima izvode i neverovatne performanse kako bi oduševili domaćina i goste, te uzeli šuške.

Pevač Darko Lazić je već neko vreme prvi na listi kraljeva bakšiša. Kako je jednom prilikom otkrio, za jednu tezgu u Beču zaradio je 50.000 evra za veče, i to bez deljenja s ostalim muzičarima.

darko-lazic.jpg
Printscreenž 

Pre nekoliko godina na Jutjubu se pojavio video-snimak s jedne proslave u Nemačkoj, na kojoj je pevač Ljuba Aličić uzeo bakšiš od 

Radiša Trajković Đani poznat je kao neko ko podiže atmosferu do usijanja, a posebnu motivaciju za to ima naročito u dijaspori, gde dobija najveći bakšiš. Kako se spekulisalo, Đani je za otpevanu pesmu "Najjači" za pet minuta dobio čak 15.000 evra.

djaniiii.jpg
Printscren 

Šerif Konjević takođe je proglašen za jednog od estradnog kralja bakšiša. Naime, kako se pričalo, on je na jednoj svadbi zaradio 30.000 evra. Gosti su mu novčanice stavljali oko glave i oko pojasa, pa je tako Konjević bio pretrpan novčanicama, da ni sam nije znao koliko para ima.

nz6-5373.jpg
Nemanja Dedović 

Pevačica Aleksandra Mladenović je prošle godine nastupala na jednoj rođendanskoj žurki, gde je, prema pisanju domaćih medija, uzela bakšiš od 5.000 evra.

Zlata Petrović se obogatila kada je pevala u Beču na dočeku 2014. Ona je, pored odličnog honorara, uzela i sjajan bakšiš. Za samo tri pesme Zlata je zaradila čak 4.500 evra.

413130423-895617988546386-7309520736926013587-n.jpg
Printscreen 

Dara Bubamara je najviše bakšiša dobila na jednoj svadbi kada su joj novac stavljali čak i u grudi, a dobila je i zlatni dukat. Pevačica je zaradila čak 4.000 evra, a uzela je i honorar od 15.000 evra, kako se pisalo u medijima.

img2ca0fb50051372fdcccdf63512420b41v.jpg
A.J. Panić 

Era Ojdanić nikada nije krio da je broj jedan na estradi kada je u pitanju bakšiš. Jednom prilikom je izjavio da je za samo jedan nastup zaradio 110.000 maraka.
- Narod na svadbi se veselio, bacali su pare i izgledalo je kao da ga uzimaju iz Dunava i iznova bacaju. Kada smo posle svadbe prebrojali novac, bilo je 110.000 maraka - rekao je Era.

Pevačica ističe da je pametan odabir pesama ključan kada je bakšiš u pitanju.
- Nikada na nastupima ne pevam balade, već isključivo brze i vesele pesme. Čak i kada počinjem s nastupom, ne krećem sa sporim pesmama. Poznata sam po tome. Odmah u glavu, što bi se reklo. Među kolegama sam poznata po tome da uvek vadim novac i dajem bakšiš. Ako dobijaš, moraš i da daješ - rekla je pevačica.

Tea Tairović je održala nekoliko nastupa u Njujorku i Sent Luisu, a sada su isplivali snimci s privatnog slavlja za vreme kojeg je zgrnula i pozamašnu svotu novca, ali ovog puta je evre zamenila dolarima. Pevačica je izvodila svoj dobro poznati ples, a pune ruke novca je nisu sprečavale da meša kukovima.

IMG-20240922-WA0122.jpg
Marko Karović 

Poznato je da Tijana Milentijević vredno radi i nastupa, pa tako i zarađuje. Iako nije želela da precizira koja suma je u pitanju, poređenjem je jasno stavila do znanja da je suma bila pozamašna.
- Pa ja generalno ne volim da pričam o ciframa, ali mogu da kažem da se kupi onako jedan fin auto - rekla je popularna Žena od sultana.

kurir.rs/republika

Bonus video: 

Kurir Koncert Tea Tairović