Pevaču Bojanu Tomoviću dijagnostikovan je bipolarni poremećaj, a godinama unazad trpi zbog toga brojne posledice. Odrekao se porodice, svakodnevno pije terapije, često ga muče crne misli, a u razgovoru za medije je otkrio kako se sada se oseća.

- Dobro, Bogu hvala. Mogu volu rep da iščupam. To je moja peta, šesta hospitalizacija. Jedna je bila prisilna, ne želim da se sećam, ostalih pet su bile dobrovoljne. Radili su mi blage elektrošokove mozga za bipolarni poremećaj. Kad antidepresivi više ne deluju, onda kaže doktorka: “Gde ćete više, spržićete mu mozak?” Ja kažem: “Spržen je on odavno”, ali bolje mi je - rekao je Bojan na početku razgovora.

screenshot-1.jpg
Printscreen Instagram 

U jednom od obraćanja pratiocima istakao je da bi mu lakše bilo da ga uspavaju i da se reši svih muka.

- Tačno je, poželeo sam eutanaziju. Jesam, ali i nisam uspeo u tome. Sva sreća ili nesreća. Ne znam, biće da ja nemam petlju za to i da ću živeti 115 godina - priča Tomović sada kroz osmeh, ističući da često ima crne misli:

U jednom od obraćanja pratiocima istakao je da bi mu lakše bilo da ga uspavaju i da se reši svih muka.

- Tačno je, poželeo sam eutanaziju. Jesam, ali i nisam uspeo u tome. Sva sreća ili nesreća. Ne znam, biće da ja nemam petlju za to i da ću živeti 115 godina - priča Tomović sada kroz osmeh, ističući da često ima crne misli:

screenshot-26.jpg
Pritnscreen/Facebook 

- Zato sam se i prijavio na eutanaziju sad zadnji put. Dešava se često da mi te crne misli prolaze kroz glavu, ali šta da radim. Rečeno mi je da će ti antidepresivi da se pojačavaju, psihostabilizatori. Živim na litijum karbonatu. Moje terapije su svakodnevne i do kraja života. Bipolarni poremećaj se ranije zvao manična depresija koja spada u neizlečive bolesti.

Odrekao se roditeljstva, a danas smatra da je doneo ispravnu odluku.

- Ne žalim ni zbog čega. Po psihijatriji su preplašili moju bivšu ženu da je bipolarni poremećaj nasledan i ja nju razumem. Mislim da je zanimljivije i lepše da budem veseo i razdragan striko i ujko nego neodgovoran otac celog života pod terapijom, a da ne govorim o tome da je nasledno. Ne želim da moje dete prolazi kroz ovo što i ja.

Kako kaže, uvek postoje dve faze.

- Kad si u plus fazi, boli te uvo za sve. E sad ima i ta minus faza - “malo mi za sreću treba, a za tugu još manje”. Bezrazložna tuga, ali to nije ni tuga, to je jedna praznina. Plakao bih, vrištao bih iz glasa, a onda dođu te misli zbog kojih se prijavim na lečenje. Jake su terapije, potpuno me obore. Teško je, ali niko nam nije ni rekao da će biti lako. Život je neprestana patnja.

Uprkos svemu, Bojan kaže da je veliki optimista i o svemu priča kroz šalu

- Dupli sam strelac. Sve mi diraj, samo slobodu i optimizam ne. Nikada nisam voleo da ispadnem žrtva - “jao jadan ja”. Više bih voleo da me mrze nego da me žale.

Zbog terapija se ugojio

Svakodnevne terapije su dovele do toga da se Bojan i ugojio.

- Lekovi koje pijem za bipolarni poremećaj, pijem 7-8 tableta, a 2-3 usporavaju metabolizam i sve mi ide u stomak. Ja sam kao pokojni Lepi Bora iz “Slatkog greha”, a vidiš bio sam zaljubljen u Lepu Brenu - priča Bojan, otkrivajući da je zbog terapija morao da promeni lokaciju prebivališta:

- Preporučili su mi sa klinike da promenim sredinu i odabrao sam Sombor, tamo sam zbog terapija. Prija mi ta sredina, tamo sam i rođen i tamo ću da umrem.

screenshot-36.jpg
Printscreen/Facebook 

Pevačeva bolest je uznapredovala još više onog trenutka kada je izgubio oca.

- Uradio sam tetovažu znak “zauvek” kad mi je otac umro 2015. godine, u 57-oj godini i početno slovo njegovog imena. Nikad čovek nije cigaru zapalio, a umro je od raka pluća za tri i po meseca meni na rukama.

Ako ste u depresiji ili pomišljate na samoubistvo, postoji više načina da dobijete psihološku pomoć. Broj SOS linije klinike "Laza Lazarević" je 011/7777-000. Broj Centra "Srce" za pružanje emotivne podrške osobama u krizi i prevenciju samoubistva je 0800-300-303.

Kurir.rs/Blic

Bonus video:

Kurir televizija KARLEUŠA JAVNO POZVALA CECU NA DUEL: Volela bih da se nađemo oči u oči pred kamerama! Ne bi mogla da mi parira, pala bi u moju senku