Uoči godišnjice od smrti Tome Zdravkovića, njegova supruga Gordana doputovala je iz Kanade u Beograd.

Ona je danas prisustvovala promociji knjige "Toma Zdravković zapisano je u vremenu" novinara Nikole Kankaraša, koja je upriličena u Skadarliji.

Goca Zdravkovic (2).jpeg
Kurir 

Tom prilikom okupili su se prijatelji i predstavnici medija. Čuveni harmonikaš Ljubiša Pavković je posle 37. godina prvi put ušao u kafanu gde je zadnji put svirao sa Tomom.

Goca Zdravkovic (5).jpeg
Kurir 

Od tada do dan danas nijednom prilikom nije kročio u ugostiteljski objekat, gde je slavni pevač održao jedan od svojih poseldnjih nastupa. Novinar i pisac koji je objavio knjigu je tom prilikom istakao da je na verodostojan način opisao svedočanstva porodice muzičara i prikazao manje poznate detalje uz priložene fotografije nikad objavljene iz života slavnog muzičara koji nas je napustio u 52. godini života.

Goca Zdravkovic (1).jpeg
Kurir 

Tom prilikom iz Makedonije je doputovao Dalibor Stamenković, kolekcionar muzičke zaovstavštine Tome Zdravkoviće i Rajko Dakić, harmonikaš koji je svirao sa Tomom deste godina, kao i Dragan Aleksandrić.

Goca Zdravkovic (3).jpeg
Kurir 

I dok Toma Zdravković živi kroz svoju bistu u Skadarliji,pisce poput Kankaraša koji o njemu i dalje istražuju i dan danas prepričavaju se legende o ovom pevaču.

Goca Zdravkovic (4).jpeg
Kurir 

Kurir Čola zapevao Sariću na uvce