Toma Zdravković, legendarni pevač i jedan od najvećih boema, preminuo je tačno 33 godina, a njegova udovica Gordana danas je dala  pomen preminulom suprugu.

Na pomen, na kojem nije došao niko sa estrade, stigao je čak iz Vukovara Siniša Zekanovoć kako bi odao počast pevaču i zapalio sveću. Kako je rekao, on je kao izbeglica bio i na sahrano kralju boema. 

    - Ovde sam u poseti i došao sam na groblje. Bio sam na sahrani, kao izbeglica iz Vukovara. Ljubav prema Tomi vuče iz porodične priče. Moji pokojni roditelji su bili ugostitelji. Otac je godinama radio u jednom hotelu i restoranima gde je Toma dolazio na nekoliko zabava u Vukovar. I kao kafanski čovek, sa ocem, koji je vodio taj hotel i restorane, malo je pričao o kafanskom životu. Poslednji put je bio i u našoj kući 1988. godine, kada je radio oproštajne koncerte, tad je pevao u Osijeku i Vukovaru - ispričao je Siniša za Kurir. 

Kurir televizija Siniša Zeksanović iz Vukovara: Toma odsedao kod njih kući i u hotelima gde je radila njegova porodica

- Kao neko ko je tad ima 24 godine, pred sami rat, bio je dosta skroman čovek, i kao gost je bio skroman. Voleo je da popije sam sa konobarima posle fajranta. Sećam se iz priča, da je na zanatskoj zabavi u Vukovaru, koja je bila najplaćenija, negde 1982, pričalo se da je Tozovac bio najplaćeniji i da su pričali da mu je plaćano preko žiro-računa 8.000 maraka.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs/Maša Kostić

 Bonus video: 

Kurir Udovica Tome Zdravkovića: Svi su ga zaboravili