Bosanskohercegovačka glumica, komičarka i voditeljka Aida Bukva gostovala je u podkastu "Opet Laka" i govorila o svom životu, detinjstvu i odrastanju sa sestrom po ocu Anabelom Atijas.

- Anabela je u srednju školu otišla u Sarajevo, a posle je otišla u Švajcarsku. Početkom rata je otišla za Beograd. Mi smo živeli zajedno u istoj kući. Imamo zajedničkog oca. Ona je živela s nama kad sam se ja rodila - rekla je na početku Aida.

WhatsApp Image 2024-10-01 at 15.22.40_6cd5835f.jpg
Printscreen 

 Aida je otkrila da je Anabela primila pravoslavnu veru i da je na to bila primorana jer je živela u Srbiji.

- Imala je tu fazu, ne znam da li je opstala u toj fazi pravoslavlja. Ja mislim da u Srbiji moraš to reći. To je morala i Brena, a kamoli Anabela. Ne možeš biti Fahreta Jahić, moraš biti Lepa Brena. Ona kaže kako se zove, samo što to niko... Ljudi i dalje insistiraju. Ne percepiraju je tako. Tako da mislim da je to tamo isto kao kod nas. Da bi napravio neku karijeru, moraš ili da si u prvom safu ili da se deklarišeš kao da si ovo ili ono. Ne možeš biti ništa - rekla je Anabelina polusestra.

WhatsApp Image 2024-10-01 at 15.22.40_25f3eedc.jpg
Printscreen 

 Ona je istakla i da je rođena u Foči u Istočnom Sarajevu, koje za nju predstavlja drugu državu, a ne Bosnu i Hercegovinu.

- Mi defakto moramo sad iz druge države da idemo po krštenicu. Ja sam jednom probala slučajno da odem na šalter u opštinu i da izvadim papir. Rekli su mi da ne mogu tu da izvadim, nego tamo gde sam rođena. Rekla sam da sam rođena u Jugoslaviji. gde ću ga onda vaditi? Sad možeš da odeš u Lukavicu, a ranije nisi mogao. Morao si u Foču, pa mi je onda neko iz Goražda išao tamo, pa mi je to slao. Meni u državljanstvu piše na ćirilici Republika Srpska. To su te začkoljice. Nema izbora, niko te ne pita, samo ti se nametne tako - rekla je Aida u podkastu.

Podsetimo, Anabela je ranije objavila fotografiju sa svojim sestrama na koje je ponosna. Na tim fotkama ih vidimo kako se grle i ljube.

- Kad shvatiš koliko si bogat! Evo ovoliko! Sestra po tati, Aida, i sestra po mami, Romanela. Sestre! Moje sjajne zvezdice - napisala je pevačica u komentaru.

screenshot-2.jpg
Kurir Televizija 

Kurir.rs

Bonus video:

Kurir Anabela Atijas izjava