Milan Kalinić razveo se od supruge Sandre nakon 18 godina braka. Popularni voditelj i glumac se zbog toga nalazi u žiži javnosti, a malo ko zna da se Milan školovao za posao koji nema veze sa javnim životom.

Naime, on je završio Vazduhoplovnu akademiju u Vršcu i tako postao pilot.

bdp_premijera_28092024_0022.JPG
Antonio Anhel/ATA Images 

 Milan je 1995. završio Akademiju za pilote, a kako kaže, jedan let ga umalo nije koštao života, što je ispričao u emisiji "Realna priča".

- Te godine su usledile teške godine za JAT. Bio mi je potreban ogroman novac da bih pilotirao, a para u to vreme nije bilo. Zato su mi neki prijatelji savetovali da upišem glumu, na tada tek osnovanom Univerzitetu. Znali su da je pozorište moja velika ljubav, i da sam često posle škole išao sam da gledam predstave - ispričao je Kalinić jednom prilikom, a glumu je diplomirao u klasi Ivana Bekjareva.

Iako nikada nije odlučio da se profesionalno bavi strukom zakoju se školovao, Milan je otkrio da se dogodilo da je jednom zaspao u avionu jer je bio veoma iscrpljen.

999.jpg
Pritnscreen 

Zaspao sam u avionu. To se desilo dok sam bio na akademiji, sat vremena letiš, sam si u avionu, gledaš okolo, sunce krene i opali te u oči i ja sam u jednom trenutku zaspao. Kako je krenuo da ponire, kako nabija brzinu, motor kreće da urla bukvalno pred raspadanje, brzina probija crveno. Mene probudi taj zvuk i treska u avionu. Da se nisam probudio tad ne bi bilo ni Letećeg starta ni mene. – kroz osmeh je rekao Kalinić.

 Bonus video:

Kurir TV REALNA PRIČA - MILAN KALINIĆ - 08.04.2023