Manekenka i supruga našeg poznatog fudbalera Filipa Đorđevića, Jovana Švonja-Đorđević često privlači pažnju na društvenim mrežama fotografijama iz života, ali izbog svoje lepote.

Jovana nema problem da komunicira sa svojim pratiocima o raznim stvarima, a nedavno je dala priliku ljudima koji je prate da joj postavljaju pitanja, te je tada otkrila istinu o svojim estetskim korekcijama.

Screenshot_1025.jpg
Print Screen 

Jedno od pitanja bilo je u vezi njenih usana gde je otkrila da je imala biopolimer u usnama, te da se zbog toga izričito kaje.

“Koliko si puta izvadila biopolimer iz usana? Ja sam dva puta i još uvek imam starog materijala“, napisao je jedan od pratilaca.

“Tri puta hirurškim putem, nakon toga još dva – tri puta ubrizgavanjem kortikosteroida (što je učinilo više zla nego dobra) i poslednji trzaj bio je laser koji topi strane materijale i izbacuje ih putem limfe (takođe topi sopstveno tkivo i takođe je ruski rulet kada je konačan rezultat u pitanju). Biopolimer tokom godina migrira u okolna tkiva i vezuje se sa mišićima nažalost nemoguće ga je potpuno ukloniti…“, odgovorila je manekenka.

Screenshot_1024.jpg
Print Screen 

Nakon pitanja o usnama progovorila je i o implantima u grudima i poručila devojkama da ne rade ovu korekciju ukoliko stvarno ne moraju.

“S obzirom na to kako sam prošla sa svim estetskim operacijama, moj savet bi glasio – ne stavljajte strano telo u sebe osim ako baš ne morate!“, kratko je poručila ona.

Screenshot_1023.jpg
Print Screen 

Znatiželjni pratioci su želeli da znaju zašto je protiv korekcije grudi, a Jovana je ubrzo odgovorila.

“Nisam protiv, samo smatram da bi žene, mlade devojke pogotovo, trebale više da se raspitaju o štetnosti i potencijalnim rizicima. Retko koji doktor će vam do tančina objasniti rizike koje određena procedura donosi i potencijalne negativne ishode, jer im je cilj da vam uzmu novac. Deluje mi kao da se svi više brinu o lošem ishodu u smislu estetski, a najmanje razmišljaju o onom što je zapravo najbitnije – zdravlju. Lično sam imala komplikaciju koja se navodno javlja u jako malom broju slučajeva, pa sam igrom okolnosti saznala za još nekoliko devojaka kojima se dogodilo isto, a verujem da je brojka mnogo veća od samo nekoliko. I sama sam se operisala mlada i tada mi je najbitnije bilo da imam grudi za dva broja veće, a sigurna sam da bih se dobro zapitala da je doktor zapravo zastao i do detalja mi ilustrovao sa čim u budućnosti mogu da se susretnem.“

Jovana Švonja prošla kroz pakao zbog estetskih intervencija
Print Screen 

Manekenka je oduvek pričala o svim svojim korekcijama, pa je dobro poznato da je korigovala i nos, što je sada još jednom potvrdila, pa ispričala i svoje utiske o samoj operaciji, ali i da li je zadovoljna.

“Hirurg koji mi je doslovno spasio nos nakon prethodne neuspele operacije (tokom koje mi je jedan poznati doktor izvadio maltene pola nosa) zove se Mario Zabmbeli. Dugo nisam želela javno da podelim ko je u pitanju, jer svaka operacija sa sobom nosi rizik i ne bih volela da sutra zbog moje preporuke neko bude nezadovoljan kao što sam bila ja nakon što sam otišla kod doktora koji je bio hvaljen nadugo i naširoko, pa mi je opet napravio katastrofu od lica“, otkrila je Jovana.

Kurir.rs/ Blic

Kurir TV STARS EP 398