Muškarac iz Srbobrana proglašen je krivim u Višem sudu u Beogradu za proganjanje popularne pevačice Nataše Bekvalac i određena mu je mera psihijatrijskog lečenja na slobodi. Njemu je sud ukinuo i pritvor.

Tužilaštvo je prvo bilo predložilo meru obaveznog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi, međutim, nakon dopune nalaza veštaka, kojim je preporučeno lečenje na slobodi, tužilaštvo je izmenilo predlog za izricanje ove blaže mere.

hyatt-nb-5.jpg
Easy production 

Tokom suđenja, njegova sestra, majka i sin, obavezali su se da će zajedno voditi računa o njegovom zdravstvenom stanju. Oni će se dogovarati i zajednički nadgledati da li on redovno uzima propisanu terapiju i odlazi na redovne kontrole kod lekara, navode Novosti.

20240329-15-57-15natasa-bekvalac-amidzi-koga-je-najvise-volela--google-search.jpg
Printscreen 

Sudija Zoran Božović je tokom izricanja presude naglasio okrivljenom da od njega zavisi da li će se pridržavati terapije ili će se, ukoliko to ne bude činio, vratiti u zatvorsku bolnicu.

Podsećanja radi,  on je više od godinu dana slao Bekvalčevoj preteće poruke preko društvene mreže "Fejsbuk", zahtevajući da mu plati pesme koje tvrdi da joj je dao i koje su postali hitovi. Pretnje su postale ozbiljnije, uključujući i pretnje smrću, zbog čega ga je pevačica prijavila.

Kurir.rs/Novosti

 Bonus video:

Kurir/M.S. Stevan Radivojević slavi rođendan