Mnogo dama sa estrade doživele su nasilje od strane partnera. Mnoge su ćutale o stravičnim iskustvima, a neke su i javno govorile o tome. Postoje i one koje to i dan-danas kriju. 

Kao bomba je juče odjeknula vest da je pevačicu iz Bosne Aldinu Bajić, pretukao je suprug, a ona nije jedina koja se susrela sa ovim jezivim situacijama.

Nataša Brkvalac je pretpela nasilje od svog bivšeg partnera Luke Lazukića, zbog čega se i razvela od njega, a kasnije je priznala da je to jako uticalo na njenu decu.

Screenshot 2024-09-27 140622.jpg
Screenshot 

Anabela Atijas se razvela od supruga Gagija Đoganija, a nakon razvoda je priznala da je Gagi godinama maltretirao. Kako je tada izjavila, nju je bilo sramota ali je rešila da ne trpi, te se razišla od densera.

anabela-atijas.jpg
Instagram 

Goca Tržan je priznala da je trpela nasilje svog bivšeg emotivnog partnera i istakla da o takvim stvarima ne treba ćutati. "Prvi put kada je to uradio nisam ga ostavila, ali kada se ponovilo – jesam. Udario me je i probio mi bubnu opnu. Ne želim toga da se sećam, ali dobro je da se zna jer se takve stvari dešavaju i o njima ne treba ćutati", izjavila je svojevremeno.

gt.jpg
Miomir Milić 

Miu Borisavljević je pretukao bivši dečko Nikola Minić nakon nastupa u jednom beogradskom klubu. Posle kraće prepirke s njim, Nikola je Miji udario nekoliko šamara, a ona je, umesto kući, otišla u policiju i prijavila ga.

img-9853.jpg
Privatna Arhiva 

Maja Marijana je na Veliki petak 2013. godine dobila batine od muža Mladena Šmakića prilikom povratka sa slavlja. Incident se dogodio u kolima, nakon čega je ona uspela da pobegne. Otišla je u Urgentni centar, gde su lekari utvrdili da ima lakši potres mozga.

dm-sat-novogodisnji-29112022-0054.jpg
M.M./ATAImages 

Slađana Milošević takođe je došivela nasilje od strane svog partnera. Među njima je, kako se sumnja, u noći 26/27. marta 2020. godine najpre došlo do verbalne rasprave, a potom i do fizičkog nasilja. Pevačici je lekarska pomoć ukazana u Urgentnom centru i konstatovane su joj lake telesne povrede.

screenshot-20240326-155359.jpg
YouTube/Aleksandra Sladjana Milosevic 

Među njima se nalaze i pevačice koje su se proslavile učešćem u takmičenju "Nikad nije kasno", Mirjana Mima Bažalac, pevačica koja je trpela nasilje 7 godina. Svetlana Popović Ceca, koju je u braku zlostavljao tadašnji suprug, ali iako je svakodnevno oživljavala torturu, ona je uspela da se uzdigne iz situacije i danas je nasmejana i srećna žena.

Prijavite nasilje

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da svaki vid nasilja u porodici prijave policiji besplatnim pozivom na broj telefona 0800 100 600 ili 192 koji su sve vreme dostupni.

Savetovalište protiv nasilja u porodici - SOS telefon i sigurna kuća 0800-011-011 besplatan poziv radnim danima 10-19 časova, 011 2769-466, radnim danima 10-19 časova, 062 304-560 noću 19-10 časova.

Kurir Izjava Nataša Bekvalac