Poslednjih dana kuća Esme Redžepoveu Skoplju bila je u centru pažnje zbog jedne fotografije koja se pojavila na mrežama na kojoj se vidi da ovo nekada vredno zdanje propada.

Ekipa Kurira, koja trenutno boravi u Skoplju, posetila je Esminu kuću koja se nalazi nedaleko od centra.

viber_image_2024-10-14_16-21-55-774.jpg
Kurir 


Sa spoljnje strane ne vidi se koliko je ruinirana i napuštena,ali kada se priđe sa druge strane, mogu se uočiti jezivi detalji. Obrasla i u šipražju, polupanih prozora velelepna kuća zjapi prazna i napuštena.

viber_image_2024-10-14_16-21-48-246.jpg
Kurir 


Ispred nje se nalaze bačeni i prevrnuti komadi starog nameštaja, kao i polupani fenjeri. Struja je prekinuta, a kroz jedan od prozora može se zaviriti u dnevnu sobu.

viber_image_2024-10-14_16-21-23-230.jpg
Kurir 


Tu se nalazi radni sto na kome je hrpa papira. Odmah pored su ostaci fotelje i gomila đubreta.Na sredini sobe naslonjen na zid je ogroman krst Esminog pokojnog muža Steve Teodosievakog.

Sa druge strane nalaze se i fotografije na kojoj je pokojna pevačica. Na većem delu kuće nema ni jednog prozora, a unutrašnja vrata su poskidana.Spoljašnja vrata su zaključana, te se u ovu napuštenu kuću može ući isključivo kroz prozor.

Kurir Ekipa Kurira koja trenutno boravi u Skoplju posetila je Esminu kuću.


Podsetimo, razlog zbog kojeg je kuća u ovakvom stanu jeste spor koji postoji između republike Severne Makedonije i Esminih mnogobrojnih naslednika. Pokojna pevačica je testamentom kuću ostavila državi, aliEsmina deca koju je usvojila i ostali rođaci žele da nekretnina pripadne njima.

Kurir.rs/Jovana Matić Đokić

 Bonus video:

Privatna arhiva Jelena Karleusa koncert u Staroj Pazovi