Pre tačno 17 godina Toše Proeski je tragično izgubio život u saobraćajnoj nesreći na auto-putu u Hrvatskoj. Imao je samo 26 godina kada je ceo Balkan ostavio u suzama i neizbrisiv trag u muzičkoj industriji.

tose-proeski-grob.jpg
Printskrin 

To je ono što je plasirano u javnost, a najpoznatiji makedonski novinar-istraživač Zoran Božinovski ima nešto drugačije tvrdnje i dokaze o ovoj tragediji.

Zoran je prvi put posle 16 godina odlučio javno da progovori i predstavi dokaze i tvrdnje koje ima u našoj emisiji. U razgovoru za Kurir otkrio je mrežu mafije koja je vremenom stezala obruč oko legendarnog pevača, a na čelu, kako je rekao pred našim kamerama, sa Tošetovom menadžerkom Ljiljanom Petrović i producentom Lastom Nikolovskim.

 Prvi put posle 16 godina novinar Zoran Božinovski za Kurir o pozadini smrti Tošeta Proeskog
Kurir 

Gde je kamion koji je udario u auto u kom je bio Toše Proeski? Gde je vozač koji je vozio pevača dao jednu izjavu i nestao, nikad nije izašao iz Hrvatske? Zašto nije rađena obdukcija, samo su neka pitanja na koje je, tvrdi makedonski novinar, dao odgovore.

 Prvi put posle 16 godina novinar Zoran Božinovski za Kurir o pozadini smrti Tošeta Proeskog
Kurir 

Božinovski je za svaku tvrdnju priložio dokaze u vidu dokumenata koji navodno dokazuju da je Toše bio žrtva besumučnog pranja novca i "zlatna koka" lanca mafije, koja doseže čak do granica Avganistana i Kuvajta. Takođe, Zoran tvrdi da osnovna procedura rekonstrukcija saobraćajne nesreće u kojoj je Toše poginuo nije urađena po zakonu, te da na mnoga pitanja vlasti Hrvastske i Makedonije nikada nisu odgovorili. Sve dokaze i tvrdnje koje je sakupio do sada zataškane su sa svih strana i godinama su ga etiketirali kao prevaranta. Samo na Kuriru možete da čujete celu njegovu priču potkrepljenu papirima, kao i sva puna imena i prezimena ljudi koja su učestvatala u ovoj kriminalnoj aferi, koja će uzdramti region.

Kurir televizija Toše Proeski

Emisiju gledajte sutra u 20h na sajtu Kurir.rs i na našem Youtube kanalu

Autori emisije: Jovana Matić Đokić i Ivan Ercegovčević

 Bonus video:

Kurir TV STARS EP 401