Makedonski pevač Toše Proeski tragično je nastradao 16. oktobra 2007. godine u saobraćajnoj nesreći na auto-putu u Hrvatskoj. 

Vest o njegovoj smrti potresla je čitav Balkan, a i dan danas se čuva sećanje na njega.

Inače, Toše je tada bio u vezi sa makedonskom rukometašicom Andrijanom Budimir. Nekadašnja rukometašica i pevač bili su zajedno sve do kobne nesreće. Živeli su u njegovoj prelepoj vili, u naselju Zlokućani, gde su planirali i venčanje i proširenje porodice.

Vreme nije bilo na njihovoj strani. Toše Proeski je poginuo na autoputu u Hrvatskoj, a poslednja poruka koju je poslao bila je upućena upravo Andrijani i glasila je:

- Princezo moja jedina, lepo mi pajki, pa ću te čuvati u snu. Sve ima smisla otkad si ponovo u mom životu. Volim te.

Međutim, nakon sahrane, ona nailazi na probleme sa pevačevom porodicom. Naime, Tošetov zet joj je zabranio da ulazi u njihovu kuću kako ne bi došla u posed pevačevih albuma na engleskom i tako se obogatila. Pored ovoga, na sudu je bila sa Tošetovom menadžerkom koja je tvrdila da rukometašica nije ni bila u vezi sa pevačem.

Nakon tragedije se povukla iz javnosti

Inače, Andrijana se nakon tragedije povukla od očiju javnosti i nije davala nikakve izjave. Tugovala je za Tošetom, ali je nakon određenog vremena nastavila dalje sa normalnim životom.

Danas je srećno udata žena i majka jednog dečaka. Johanu, ugostitelju iz Skoplja, izgovorila je sudbonosno "da" 2013. godine, a sledećeg leta na svet je donela sina Maksima.

Andrijana je ostala u svetu sporta, osnovala je školu rukometa i radi kao trener muške ekipe, dok je evidentno da se fizički nije mnogo promenila.

Večeras u 20 sati samo na Youtube kanalu Kurira specijalna emisija o Tošetu Proeskom

Najpoznatiji makedonski novinar-istraživač Zoran Božinovski ima nešto drugačije tvrdnje i dokaze o smrti Tošeta Proeskog.

Zoran je prvi put posle 16 godina odlučio javno da progovori i predstavi dokaze i tvrdnje koje ima u našoj emisiji. U razgovoru za Kurir otkrio je mrežu mafije koja je vremenom stezala obruč oko legendarnog pevača, a na čelu, kako je rekao pred našim kamerama, sa Tošetovom menadžerkom Ljiljanom Petrović i producentom Lastom Nikolovskim.

Prvi put posle 16 godina novinar Zoran Božinovski za Kurir o pozadini smrti pevača. 
Gde je kamion koji je udario u auto u kom je bio Toše Proeski? Gde je vozač koji je vozio kamion, dao jednu izjavu i nestao, nikad nije izašao iz Hrvatske? Zašto nije rađena obdukcija, samo su neka pitanja na koje, kako tvrdi makedonski novinar, niko nije dao odgovore.

Prvi put posle 16 godina novinar Zoran Božinovski za Kurir o pozadini smrti Božinovski je za svaku tvrdnju priložio dokaze u vidu dokumenata koji navodno dokazuju da je Toše bio žrtva besumučnog pranja novca i "zlatna koka" lanca mafije, koja doseže čak do granica Avganistana i Kuvajta. Takođe, Zoran tvrdi da osnovna procedura rekonstrukcija saobraćajne nesreće u kojoj je Toše poginuo nije urađena po zakonu, te da na mnoga pitanja vlasti Hrvastske i Makedonije nikada nisu odgovorili. Sve dokaze i tvrdnje koje je sakupio do sada zataškane su sa svih strana i godinama su ga etiketirali kao prevaranta. Samo na Kuriru možete da čujete celu njegovu priču potkrepljenu papirima, kao i sva puna imena i prezimena ljudi koja su učestvatala u ovoj kriminalnoj aferi, koja će uzdramti region.

Emisiju gledajte večeras u 20 sati na sajtu Kurir.rs i na našem Youtube kanalu.

kurir.rs/blic

Kurir televizija Toše Proeski