"Balkanski anđeo" Toše Proeski izgubio je život u saobraćajnoj nesreći 16. oktobra 2007. godine, a tuga za preranim odlaskom pevača kojeg su volele sve generacije i danas je prisutna.

Muzička zvezda Jelena Karleuša nedavno je boravila u Severnoj Makedoniji, gde je imala nastup, a tom prilikom je za jedan podkast govorila o mnogim temama pa i svom poznanstvu sa Tošetom.

- Bila sam skoro godinu dana u Grčkoj, snimali smo albume oboje, Toše je imao stan u Glifadi kao i ja. Svaki dan ja ga pokupim kolima u centru Glifade i vozimo se do centra Atine, gde je bio Fivosov studio. Vozili smo se po 45 minuta, ja klinka on klinac, ja sam tada imala 21 godinu, a on mislim 18. Ja tek položila i vozim, pa zamislite kako sam vozila tu "opel korsu", al sam bila najhrabrija na svetu. On je celim putem pevao, pa onda peva nekoliko sati u studiju, pa i u povratku opet celim putem peva...- prisetila se Jelena u Lazarov podkastu.

 JK otkrila nepoznate detalje o Tošetu
Printscreen Instagram 

Pevačica je priznala da nikada u životu nije toliko plakala nego kad kad su joj javili da je Toše poginuo.

- Osećala sam se kao da mi je poginuo rođeni brat. On je imao veoma čudnu energiju, vanzemaljsku, on je emitovao takvu energiju, glupo bi bilo da kažem kao svetac, ali jedan mir, jednu dobrotu... Kad znaš da je neko toliko dobar čovek i na sve to on pusti onakav glas... - ispričala je Jelena, koja nas je danas njihovom zajedničkom fotografijom podsetila na godišnjcu Tošetove smrti.

Podsetimo, Karleuši je vest o Tošetovoj pogibiji javila Marina Tucaković. Ona je provela dosta vremena s njima u Atini, i znala je da Jeleni mora pažljivo da je saopšti, prva.

365871_917630_ls.jpg
Kurir / Marina Lopičić 

- Znate, ja nisam otišla na sahranu. Nisam imala snage, a i ne bih mogla da gledam one estradne folirante koji su se bacali po kovčegu zarad nekih poena, a nisu ga ni poznavali. Znate već ko se sve bacao i dramio. Ljudi koji su njega najviše voleli i najbolje poznavali, izuzev njegove porodice, nisu imali snage da dođu. Inače, Toše je rođen na isti dan kada i moja majka Divna, 25. januara. Eto... Neke stvari vam nisam ispričala, neka ostanu tajna - rekla je JK svojevremeno za domaće medije.

Kurir.rs

 Bonus video:

Kurir Jelena Karleusa stigla na rodj Milice Pavlovic