Septembar je za trubački orkestar Danijele bio mesec ispunjen vrhunskim nastupima i važnim događajima, kojim su oduševili publiku širom Srbije. Sa dva solistička koncerta i otvaranjem prvog „Nacionalnog festivala filma i televizije“ na Zlatiboru, orkestar je publici ovog meseca pružio nezaboravna iskustva.


Od Aleksandrovca do Beograda - Solistički nastupi poznatog trubačkog sastava


Orkestar Danijele započeo je mesec sa nastupom u Aleksandrovcu, otvorivši tradicionalnu manifestaciju Župska berba. Na trgu punom posetilaca, izveli su izbor najpoznatijih filmskih hitova, koji su u njihovim aranžmanima za trubački orkestar dobili potpuno novo ruho. Energija i snaga duvačkih instrumenata unela je posebnu emociju u poznate melodije, a vrhunac večeri usledio je nakon što su im se pridružili glumci, interpretirajući neke od najpoznatijih pesama ciganske muzike.


Sredinom septembra, orkestar je priredio veče za pamćenje u okviru manifestacije „Kaluđerica u srcu“. Publika je uživala u bogatom trubačkom repertoaru, koji je uključivao najveće srpske i strane hitove. Kako tradicija nalaže, publiku je posebno razveselilo sprsko kolo koje je mnoge podstaklo na igru te je učinilo da Kaluđerica te večeri zaista bude u srcu muzike i radosti.


Zlatibor - Otvaranje Nacionalnog Festivala Filma i Televizije


Septembar za ovaj poznati trubački sastav obeležilo i gostovanje na Zlatiboru, gde je orkestar Danijele imao čast da otvori prvi „Nacionalni festival filma i televizije.“ Festival je okupio brojne poznate ličnosti iz sveta filma i televizije, a posebnu pažnju privukle su predpremijere serija „Nobelovac“ i „Ožiljak.“ Danijela i njen orkestar su svojim nastupom dali svečanu notu ovom događaju. Svirajući filmske, ali i tradicionalne numere, orkestar je na pravi način upriličio početak ovog važnog događaja, koji će, verujemo, postati novo mesto okupljanja i žarište filmske umetnosti u godinama koje dolaze.


U nastavku možete pogledati kako je sve to izgledalo…

Promo