Mina Joksimović otvoreno je progovorila o svom odrastanju uz slavnog oca i izazovima s kojima se suočavala, planovima, novim projektima i pritisku javnosti zbog prezimena

Mina je najpre otkrila kakvo je bilo odrastanje uz slavnog tatu.

- Odrastala sam kao i sva druga deca. Iako sam bila svesna očeve popularnosti i velikog uspeha, nikada se zbog toga nisam smatrala posebnom niti drugačijom. Tata je uvek bio tu za mene kroz moje odrastanje i trudio se usmeravati me ispravno, i životno i poslovno - počela je Mina izlaganje, pa otkrila da li je imala određene privilegije zbog njega:

- Ne, baš suprotno. Završila sam državne škole i Muzičku akademiju. Nikada nisam imala privilegije, niti su mi se vrata otvarala zbog mog oca. Roditelji su me učili da se za sve moram izboriti sama, a oni su uvek tu da me podrže ili pomognu. Naravno, bilo je i trenutaka kada sam se susretala s poteškoćama upravo zbog poznatog oca od strane pojedinih profesora ili vršnjaka, ali sve je to sada iza mene.

Mina je otkrila i da li se suočila sa pritiskom zbog javnosti.

- Sigurno postoji određeni pritisak, ali to je nešto na što sam navikla i na što se ne obazirem previše. Usmerena sam na svoj rad i verujem da, kada verujete u ono što radite i marljivo radite na tome – rezultati dolaze sami. Moj je cilj graditi karijeru u skladu sa svojim vrednostima i vizijom.

Joksimovićeva je priznala da želi ići stopama svog oca.

- Vidim se u svemu što je povezano s muzikom. Već radim u studiju, skladam, pišem pesme, produciram – a uskoro ću predstaviti javnosti nešto svoje.

Mina je progovorila o etiketi koju dobijaju deca poznatih roditelja, da im je uspeh olakšan zbog porodičnih veza.

- Predrasude su neizbežne, ali uvek sam verovala da rad govori sam za sebe. Sve što sam postigla rezultat je mog truda i rada, i na to sam jako ponosna. Privatni život za mene je upravo to – privatan. Prirodno nisam osoba koja voli deliti takve stvari s javnošću. I tako će sigurno ostati.

Mina je progovorila i o saradnji sa Željkom.

zeljko-joksimovic-1.jpg
Printscreen RTS 

- Svaki dan radim s ocem u studiju i još uvek učim od njega. Svaki od nas radi na svojim projektima. Nedavno je bio gost u mojoj autorskoj emisiji, koju sam napravila kao deo mog magistarskog rada, što mi je posebno drago.

Mlada pevačica je za kraj otkrila koji su njeni ciljevi.

Dugoročno, želim nastaviti usavršavati se u svojoj profesiji. U glazbi proces učenja i usavršavanja traje cijeli život. Inspiraciju pronalazim u svakodnevnom životu, knjigama, filmovima i ljudima koji me okružuju.

Kurir.rs/Net.hr

Bonus video:

Kurir Sloba Radanović odgovarao na škakljiva pitanja