Jelena i Novak Đoković kupili su pre četiri godine od Elene Karaman i Jugoslava Karićakuću na Kosmaju za tri miliona evra. Pored raskošne kuće od skoro 400 kvadrata, oni su tom prilikom postali i vlasnici velikog placa od oko šest hektara, prostranog dvorišta i prostora za životinje, voćnjaka i bazena.

Iako su planirali da na ovom mestu provedu veći deo svog slobodnog vremena, to se nije dogodilo, pa su pre izvesnog vremena odlučili da ovu kuću prodaju.

rogaca.jpg
Dragana Udovičić, AP Rebecca Blackwell, Petar Aleksić 

Kako smo saznali na licu mesta od jednog od radnika na imanju, ali i od komšija slavnog para koje žive u neposrednoj blizini, Jelenu i Novaka su poslednji put videli ovde pre više od dve godine. Par je rešio da proda imanje, ali pod svojim uslovima.

- Mi smo se svi ovde radovali kad smo čuli da su Nole i Jelena kupili kuću od Elene. Ona nam se uopšte nije sviđala i svima nam je laknulo kad je otišla. Tu je živela posle razvoda i bila je nepodnošljiva. Izvodila je tu po dvorištu i imanju neke spiritualne obrede, svi smo se plašili toga. Kad su Đokovići kupili sve ovo, ubrzo su počeli i s renoviranjem i ovde se po selu pričalo da će se oni tu sa decom i preseliti. Skoro godinu dana su trajali radovi. Od tada je prošlo četiri godine i ništa. Novak i žena su poslednji put bili ovde pre više od dve godine, i to na nekoliko sati. Kako je održavanje kuće i imanja vrlo zahtevno i skupo, a oni za to jednostavno nisu imali vremena, rešili su prošle godine da sve ovo prodaju - priča naš sagovornik i dodaje:

- Angažovali su jednu stranu agenciju za prodaju luksuznih nekretnina. Dolazili su nekoliko puta i iz agencija iz Beograda da gledaju i da se raspituju, predlagano im je i da kuću izdaju za svadbe i razna veselja, ali i za joga kampove za goste iz inostranstva. Sve su to odbili. Kako sam čuo, to su odbili jer nisu želeli da ta priča dospe u domaće medije, ali i zbog toga što im je reputacija i zaštita privatnosti na prvom mestu - rekao nam je komšija najboljeg tenisera svih vremena.

1603petar aleksic (2).JPG
Petar Aleksic 

Jedan od radnika na održavanju ogromnog imanja takođe nam je potvrdio da je imanje bilo stavljeno na prodaju, ali i da je to stopirano jer na njemu trenutno živi Novakova tašta Vera Ristić, koja obožava da ovde provodi vreme.

- Jelenina majka Vera sad živi ovde i bukvalno sve drži pod kontrolom, pravi je kontrol frik. I njen suprug Miomir joj često pravi društvo. Ona se brine o održavanju imanja. Za nju je ovo raj na zemlji i neće ni da čuje bilo šta o prodaji. Uživa maksimalno u ovoj prirodi i i nestvarnom pogledu. Ovo je pravi američki ranč. Celo imanje je pod obezbeđenjem i kamerama, a radnici su tu stalno. Kupila je i traktor za obradu zemlje. Sad planira da se i put do kuće asfaltira. Vera smatra da je Kosmaj idealno mesto za odrastanje njenih unuka i da će Jelena i Novak kad-tad početi tu da dolaze i provode svoje vreme, kako je i bilo planirano. Više puta su oni razgovarali o ovoj temi i ona je stava da bi se mnogo pokajali kad bi to prodali. Zasad su je poslušali, tako da je ta priča stopirana - ispričao nam je radnik sa imanja.

Petar Aleksic Kuća Đokovića na Kosmaju

Na Kosmaju smo sreli još nekoliko prolaznika koji su nam ispričali da su se, kad se u medijima pročulo da je ova nekretnina u vlasništvu Đokovića, mnogi vlasnici obližnjih parcela od toga okoristili. Cene su za kratko vreme vrtoglavo skočile, pa su svoje zemljište i placeve prodali i za pet puta višu cenu nego što je to bio slučaj ranije.

profimedia0384741284.jpg
Profimedia 

Kurir.rs

Bonus video:

Kurir Kuca Đokovića na Kosmaju