U jednom beogradskom hotelu upriličena je Svečani susret između uz prigodan estradno-muzički program, povodom odluke Vlade Republike Srbije o proširenom dejstvu Posebnog kolektivnog ugovora između Samostalnog sindikata estradnih umetnika i izvođača Srbije, Unije poslodavca Srbije i Saveza estradno-muzičkih umetnika Srbije.

Brojne zvanice, među kojima je bilo poznatih ličnosti, dočekao je direktor SEMUS-a Dragiša Golubović Golub koji je objasnio šta ovaj ugovor znači za estradne umetnike.

dragisa-golubovic-golub-pevac-na-1210-2023-30.jpg
Lična Arhiva 


- Ovo je veliki dan za mene. Pre svega to je dan, kad je osnovan samostalni sindikat estradnih umetnika i izvođača Srbije. Danas obeležavamo i uspešno zaključivanje kolektivnog ugovora za radna angažovanja estradno muzičkih izvođača sa proširenim dejstvom, što znači da se odnosi na sve poslodavce u Republici Srbiji i na sve estradno - muzičke izvođače. Kolektivni ugovor je, kao i što stoji u njemu, u apsolutnom interesu zaštite izvođača. Ono za šta se SEMUS opredelio u smislu, da je neko samostalni izvođač, kolektivni ugovor to štiti u određenom protokolu. To je ono što je najbitnije u ovom trenutku - Dragiša Golubović za Kurir.

Kurir Dragiša Golubović Golub o uspesima SEMUS-a

Inače, na svečanost su došli Gale Kerber, Goran Šljivić, direktor Grand produkcije, Sandra Peroviċ, Olivera Kovačević i drugi.

 Bonus video:

Privatna arhiva Jelena Karleusa koncert u Staroj Pazovi